Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο - Στο -0,06% και τα 66,41 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παραμένει κοντά σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο - Στο -0,06% και τα 66,41 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 56,55 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τετάρτη (20/2) το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νέα αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,06% στα 66,41 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σκαρφάλωσε στα 66,83 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,51 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (19/2) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «πηγαίνουν καλά», καθώς και ότι η διορία του Μαρτίου δεν αποτελεί μία «μαγική ημερομηνία», υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει επέκταση της διορίας εάν οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας.
Οι εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι θα υπάρξουν συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι χθες, ο Παγκόσιος Οργανισμός Εμπορίου ανέφερε ότι ο τριμηνιαίος δείκτης που αφορά το παγκόσμιο εμπόιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών, ενώ είναι πιθανό να υποχωρήσει περαιτέρω εάν συνεχιστούν οι εμπορικές εντάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης