Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 μηνών το πετρέλαιο – Στα 56 δολ. το αργό, στα 66 δολ. το Brent

Σε υψηλό 3 μηνών το πετρέλαιο – Στα 56 δολ. το αργό, στα 66 δολ. το Brent
Σε υψηλό 3 μηνών το πετρέλαιο
Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Μαρτίου 2019 -στη Νέα Υόρκη- για το αργό πετρέλαιο, στα 56,1 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από άνοδο της τάξεως του 0,9% στη συνεδρίαση.
Την ίδια στιγμή, στις 22:00 στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύεται στα 66,3 δολάρια ανά βαρέλι (-0,3%).
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νέα από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.
Ενδεικτικά, νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump νάφερε ότι οι συνομιλίες με το Πεκίνο «πάνε πολύ καλά».
Χθες (18/2), οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να επιλύσουν τις διαφορές τους πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος μήνα και να συνάψουν μία συμφωνία.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από τις περικοπές που πραγματοποιούν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, και οι οποίες στοχεύουν στην εξισορρόπηση της αγοράς.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της στα 10,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ ο αρχικός της στόχος ήταν τα 10,3 εκατ. βαρέλια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 θα έχει προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης