Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 120 εκατ. δολ. σε μία μόλις μέρα για την HSBC, χάρη στην κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Κέρδη 120 εκατ. δολ. σε μία μόλις μέρα για την HSBC, χάρη στην κατάρρευση της τουρκικής λίρας
«Χρυσές» δουλειές για την HSBC από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας 
Η HSBC κατάφερε να κερδίσει 120 εκατ. δολάρια μόλις σε μία ημέρα κατά το περασμένο καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενη τη μεταβλητότητα όταν η τουρκική λίρα κατέρρευσε ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας από τις τότε τεταμένες σχέσεις Άγκυρας -Ουάσιγκτον (λόγω της κράτησης του πάστορα Pastor Brunson), όσο και της κρίσης στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών -σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σε αντίθετο κλίμα, υπενθυμίζεται, οι περισσότεροι επενδυτές -κυρίως στην Ιαπωνία- υπέστησαν μεγάλες ζημίες από την πτώση του τουρκικού νομίσματος.
Σημειώνεται πως τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο για το σύνολο του 2018, στον απόηχο ενός δύσκολου τετάρτου τριμήνου, όπου οι αγορές εμφάνισαν σημαντική πτώση και μειωμένη δραστηριότητα.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο του προηγούμενου έτους ενισχύθηκαν κατά 16% στα 19,89 δισ. δολ. την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές της τράπεζας προέβλεπαν άνοδο-ρεκόρ της τάξεως του 23,8% στα 21,26 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 53,78 δισ. δολ. έναντι 51,45 δισ. δολ. το 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 54,67 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 12,61 δισ. δολ. έναντι 9,68 δισ. δολ. το 2017.
Όσον αφορά το καθαρό περιθώριο, αυτό διαμορφώθηκε στο 1,66% στο τέλος του 2018, έναντι 1,63% στο τέλος του προηγούμενου έτους, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, διαμορφώθηκε στο 14% έναντι 14,5% στο τέλος του 2017.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης