Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η Βρετανία θα πρέπει να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, εάν το Brexit καθυστερήσει περισσότερο από 2 μήνες

Juncker: Η Βρετανία θα πρέπει να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, εάν το Brexit καθυστερήσει περισσότερο από 2 μήνες
Η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις συνθήκες της ΕΕ εάν επιλέξει να καθυστερήσει το Brexit, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker
Η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις συνθήκες της ΕΕ εάν επιλέξει να καθυστερήσει το Brexit, δήλωσε σήμερα (19/2/2019) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει στην ΕΕ και μετά τον Μάιο, ως μέλος της ΕΕ θα πρέπει να διοργανώσει ευρωπαϊκές εκλογές.
Η συνθήκη είναι η συνθήκη και αυτό είναι αυτό που λέει», τόνισε ο Juncker, από τη Στουτγκάρδη.
Ο Juncker δήλωσε ακόμη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι αποκλειστική ευθύνη της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
«Δεν είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποφασίζει πότε θα εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο την ΕΕ, αλλά μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία ελπίδα ότι θα προκύψει κάτι επικερδές από την αυριανή του συνάντηση με τη May, εκτιμώντας ότι το αδιέξοδο μεταξύ της Βρετανίας και των 27 υπολοίπων κρατών της ΕΕ θα συνεχιστεί.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι, ακόμα και μετά από σχεδόν δύο χρόνια συνομιλιών, δεν ξέρει «τι πραγματικά θέλουν οι Βρετανοί φίλοι μας».
«Στο βρετανικό κοινοβούλιο, υπάρχει πάντα μόνο μια πλειοψηφία ενάντια σε κάτι, δεν υπάρχει ποτέ πλειοψηφία για κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης