Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Δουλειά μας είναι να κάνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών συμφωνία των ανθρώπων

Παππάς: Δουλειά μας είναι να κάνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών συμφωνία των ανθρώπων
Μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας, υπέγραψαν ο Νίκος Παππάς και ο υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Damjan Manchevski
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, με στόχο την κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, προχώρησαν σήμερα (19/2/2019) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Damjan Manchevski.
Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον ομόλογό του τα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα: Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, του οποίου η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύθηκε χθες και το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία στον τομέα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι για δεύτερη μέρα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για το μέλλον, «το οποίο προδιαγράφεται πολύ ελπιδοφόρο για τις δύο χώρες».
«Δουλειά των κυβερνήσεών μας είναι να κάνουν τη συμφωνία των Πρεσπών συμφωνία των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:
«Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία παράγει αποτελέσματα που αναβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών και στις δύο χώρες, βελτιώνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και μετακίνησης, τις οικονομικές προοπτικές.
Τα πεδία που απλώνονται μπροστά μας είναι πάρα πολλά.
Έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε την απολύτως θετική συγκυρία, που μπορεί πλέον να παράγει καλές ειδήσεις για το μέλλον» είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα, πριν την τουριστική περίοδο, οι πολίτες των δύο χωρών θα δουν μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής κι ακολούθως εξάλειψή τους.
Από την πλευρά του, ο Damjan Manchevski ανέφερε ότι υπάρχει πολιτική θέληση από τις δύο πλευρές για εμβάθυνση της συνεργασίας.
Όπως υπογράμμισε, η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας «αποτελεί το πρώτο και σημαντικό βήμα, πριν το καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία».
Συμπλήρωσε δε πως Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσουν να εργάζονται στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης