Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεσηκωμός κατά της Airbnb (και) στην Πορτογαλία

Ξεσηκωμός κατά της Airbnb (και) στην Πορτογαλία
Ξεσηκωμός κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Πορτογαλία
Οι κάτοικοι της Λισαβόνας και του Οπόρτο στην Πορτογαλία ξεσηκώθηκαν κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων σπιτιών σε τουρίστες, τύπου Airbnb, αναφέρει σε ρεπορτάζ το κανάλι Euronews.
Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτύρονται για τις υπερβολικές αυξήσεις στα ενοίκια και ζητούν να μπει τέλος στις εξώσεις και τα σπίτια να επιστρέψουν στους κατοίκους των πόλεων.
«Μας παίρνουν τα πάντα.
Τα πάντα.
Όχι μόνο σε εμάς, αλλά και από όλη την πόλη και από τα παιδιά μας.
Τι πρέπει να κάνουμε;
Δεν ξέρω γιατί ένας τουρίστας που έρχεται για πέντε μέρες είναι πιο σημαντικός από εμένα και τα παιδιά μου που μένουμε εδώ και τηρούμε τις παραδόσεις» λέει μία κάτοικος του Οπόρτο.
Πριν από ενάμισι χρόνο, η Πάουλα αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι όπου έμενε με τον σύντροφο και τα τρία παιδιά της, όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε 25% αύξηση στο ενοίκιο.
Τώρα πλέον ζουν με τους γονείς της Πάουλα, με ένα δωμάτιο και ένα σαλόνι για επτά ανθρώπους
«Τι θα γίνει εάν αυτή η φούσκα δεν σκάσει;
Αφού δεν μπορώ να πληρώσω 600 ευρώ ενοίκιο με 585 ευρώ μισθό, πως θα ζήσω στους γονείς μου με τρία παιδιά;» αναρωτιέται η Πάουλα.
Η Πάουλα ένωσε τη φωνή της με εκατοντάδες πολίτες που ζητούν μέτρα προστασίας των κατοικιών τους από την κυβέρνηση.
Η έκρηξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών έχει προκαλέσει σχεδόν απελπισία στους μόνιμους κατοίκους των τουριστικών πόλεων, οι οποίοι είτε δεν μπορούν να βρουν σπίτι για να νοικιάσουν είτε εάν βρουν θα πρέπει να το πληρώσουν «χρυσό».
«Σε μία περίοδο όπου είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί σπίτι στη Λισαβόνα ή το Οπόρτο, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζουν στις πόλεις τους» μεταδίδει η Φιλίπα Σοάρες.

Διαβάστε: Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα λόγω Airbnb και «χρυσής βίζας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης