Έκκληση Κούβας στη διεθνή κοινότητα για μη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Έκκληση Κούβας στη διεθνή κοινότητα για μη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Η Κούβα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εναντιωθεί σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Έκκληση να εναντιωθούν σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απηύθυνε προς όλους τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών που υπηρετούν στη νήσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Bruno Rodriguez.
"Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ΥΠΕΞ με 108 πρεσβευτές και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, απηύθυνα μια έκκληση, εξ ονόματος της κυβέρνησης της Κούβας, να αναληφθεί δράση για την υπεράσπιση της ειρήνης και για να αποφευχθεί, χάρη στην κοινή προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας, μια στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας", ανέφερε ο Κουβανός υπουργός μέσω Twitter.
Ο κ. Rodriguez "μας εξέφρασε την τεράστια ανησυχία της Κούβας για μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα", επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή που ήταν παρούσα στη συνάντηση.
Την περασμένη εβδομάδα, η Αβάνα έκανε λόγο περί παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας "επίθεσης" εναντίον της Βενεζουέλας, "μεταμφιεσμένης σε ανθρωπιστική επέμβαση".
Η Κούβα, ο πιο στενός σύμμαχος του προέδρου Nicolas Maduro, έχει πολλαπλασιάσει τις δηλώσεις αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση στο Καράκας, με την οποία αναμετράται ο αντιπολιτευόμενος Jouan Guaido, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον περασμένο μήνα κι έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.
Εξάλλου, οι άμεσες ζημιές τις οποίες έχει υποστεί η οικονομία της Βενεζουέλας εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια ανέρχονται μέχρι στιγμής σε περίπου 38 δισεκ. δολάρια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας σε κρίση, ο Ricardo Menendez, σε δηλώσεις του στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Agencia Venezolana de Noticias.

Διαβάστε: Reuters: Σε εποχή ψυχρού πολέμου επανέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας μετά τις νέες κυρώσεις στην Αβάνα

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS