Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Φεβρουάριο 2019, στις -13,4 μονάδες

Γερμανία: Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Φεβρουάριο 2019, στις -13,4 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις
Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριου του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/2) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικνομικής Έρευνας (ZEW), διατηρώντας τη σχετική τάση των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις -13,4 μονάδες, έναντι -15 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η άνοδος να περιοριστεί στις -13,6 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει για έναν ακόμα μήνα χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 22,4 μονάδων, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις 15 μονάδες, έναντι 27,6 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο στις -16,6 μονάδες, έναντι 20,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Αυτή τη στιγμή δεν περιμένουμε ταχεία ανάκαμψη της επιβράδυνσης της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, προσθέτοντας ότι «η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία ήταν αδύναμη, ειδικά στον τομέα της μεταποίησης», καθώς «τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή κατέγραψαν πτώση για μία ακόμη γορά, οι εισερχόμενες παραγγελίες είναι στάσιμες και το εξωτερικό εμπόριο δεν παρέχει σήμερα νέες ωθήσεις».
Ο πρόεδρος του ZEW επεσήμανε πως «όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στο γεγονός ότι η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης έχει σημειώσει σημαντική μείωση», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «για τους επόμενους έξι μήνες, οι εμπειρογνώμνοες της χρηματοπιστωτικής αγοράς δεν αναμένουν βελτίωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης