Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η άνοδος του πληθωρισμού παραμένει προτεραιότητά μας - Παρακολουθούμε με προσοχή την αντίδραση των αγορών

Kuroda (BoJ): Η άνοδος του πληθωρισμού παραμένει προτεραιότητά μας - Παρακολουθούμε με προσοχή την αντίδραση των αγορών
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα νομισματικής πολιτικής θα ληφθούν με προσοχή
Στο γεγονός ότι η ετήσια άνοδος στις τιμές καταναλωτή αποτελεί προτεραιότητα για την Bank of Japan, αναφέρθηκε σήμερα (19/2) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρεκια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η στοχευμένη ατήσια άνοδος στις τιμές καταναλωτή αποτελεί προτεραιότητα», ενισχύοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων σε περίπτωση που υπάρξει υπερβολική ανατίμηση του γεν, ενώ πρόσθεσε ότι «εάν η άνοδος του γεν επηρεάσει την οικονομία, οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας θα εξετάσουν τη νομισματική χαλάρωση».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι σε αυτό το σημείο η Bank of Japan δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την αγορά διαπραγµατεύσιµων αµοιβαίων κεφάλαιων (ETFs), αναγνωρίζοντας ωστόσο τον αντίκτυπο που έχει αυτή η κίνηση στις αγορές.
Παράλληλα, ο κ. Kuroda τόνισε ότι οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα πρέπει να ληφθούν με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψην τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Ο επικεφαλής της Bank of Japan δεσμεύθηκε να παρακολουθεί με προσοχή την αντίδραση των αγορών στις πολιτικές της τράπεζας, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν διάφορα εργαλεία που έχουν μείνει και που μπορούν να εφαρμοστούν εάν είναι απαραίτητο.
«Δεν υπάρχουν στόχοι όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Haruhiko Kuroda ενώ σε ερώτηση για την αλλαγή στάσης της Federal Reserve, ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή οφείλεται στη δυναμική του πληθωρισμού καθώς και στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης