Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα λόγω Airbnb και «χρυσής βίζας»

Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα λόγω Airbnb και «χρυσής βίζας»
Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα εξαιτίας της Airbnb
Για «μαζικές εξώσεις» ενοικιαστών στις οποίες οδηγεί το φαινόμενο Airbnb σε συνδυασμό με κυβερνητικό πλάνο για χορήγηση βίζας σε μη πολίτες της Ε.Ε. έναντι επενδύσεων ύψους 250.000 ευρώ σε ακίνητα, κάνει λόγο η βρετανική «Telegraph».
Όπως σημειώνεται, οι ενοικιαστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη των κατοικιών στο Airbnb.
Επισημαίνεται ότι τα σπίτια αγοράζονται και μετατρέπονται σε κατοικίες Airbnb κυρίως από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν το «παράθυρο» της «χρυσής βίζας», που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Oπως αναφέρει η «Telegraph», υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα όπου το Airbnb έχει «καταλάβει» από 81% έως 95% των συνολικών ενοικίων, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.
Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για αυξήσεις 200 και 300 ευρώ στα ενοίκια περιοχών όπου ανθεί το Airbnb.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας», η «Telegraph» σημειώνει πως τα τελευταία πέντε χρόνια αναζωογόνησε το real estate στην Ελλάδα και η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το πρόγραμμα.
Οι βίζες είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη και επιτρέπουν σε επενδυτές που δεν είναι πολίτες της Ε.Ε. να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν υπηκοότητα της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης