Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Υπαρκτός ο κίνδυνος ύφεσης για την οικονομία των ΗΠΑ

Saxo Bank: Υπαρκτός ο κίνδυνος ύφεσης για την οικονομία των ΗΠΑ
«Αυτή τη φορά δεν είναι διαφορετικά», αναφέρει η Saxo Bank σχετικά με την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ
Ο κίνδυνος ύφεσης (συρρίκνωση του ΑΕΠ για τουλάχιστον δύο συνεχόμενα τρίμηνα) στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υπαρκτός, σημειώνει σε ανάλυσή της η Saxo Bank, επικαλούμενη τον σχετικό δείκτη (λαμβάνει υπόψη το 10ετές και 3μηνο κρατικό ομόλογο ΗΠΑ) της Federal Reserve (Fed) Νέας Υόρκης, ο οποίος «έδειχνε» την πιθανότητα στο 23,6% τον Ιανουάριο 2019 -από 14,1% τον Οκτώβριο 2018.
Ως ένα μέτρο πρόβλεψης για την ύφεση, από το 1970, λαμβάνεται υπόψη και η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων 10ετούς-2ετούς κρατικού ομολόγου ΗΠΑ.
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται από την τράπεζα, οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να αναλάβουν δράση για να τονώσουν την οικονομία.
Μεταξύ των προβλημάτων που «βλέπει» η Saxo Bank στην αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβάνεται η επιβράδυνση και επικείμενη πτώση των τιμών στην αγορά κατοικιών της χώρας, η οποία έχει εκτοξευθεί μετά το «κραχ» του 2008.
Την ίδια στιγμή, «καμπανάκι» σημαίνουν τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία, όπως οι καταναλωτικές δαπάνες τον Δεκέμβριο, η επιβράδυνση σε ορισμένους τομείς με βάση τους PMI κλπ.
Τέλος, η σημαντική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve «στεγνώνει» από ρευστότητα τις αγορές.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης