Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων, λόγω προσδοκιών για νέα μέτρα από ΕΚΤ - Στο 2,77% η απόδοση του 10ετούς

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων, λόγω προσδοκιών για νέα μέτρα από ΕΚΤ - Στο 2,77% η απόδοση του 10ετούς
Προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσφέρουν τόνωση στην αγορά ιταλικών ομολόγων
Βελτίωση καταγράφει σήμερα (18/2/2019) η αγορά ιταλικών ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
O Benoit Coeure, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) άφησε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επισημαίνοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση είναι ισχυρότερη και πιθανότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση με ευνοϊκές συνθήκες για τις τράπεζες, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα και να τονώσει τις τραπεζικές πιστώσεις στην πραγματική οικονομία.
Παράλληλα, ο Oli Rehn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, δήλωσε στη Handelsblatt ότι τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν μια αποδυνάμωση της οικονομίας της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, μέχρις ότου να επιτευχθούν οι στόχοι νομισματικής πολιτικής.
Επίσης, ο Francois Villeroy de Galhau, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι το πότε η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση του επιτοκίου της εξαρτάται από το αν η τρέχουσα επιβράδυνση της ευρωζώνης θα είναι βραχυπρόθεσμη ή θα ακολουθήσει μακροχρόνια κάμψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να καθυστερήσει το guidance για τα επιτόκιά της.
Περί τις 17:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει πτώση 3,5 μονάδων βάσης στο 2,77%, από 2,800% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς υποχωρεί κατά 7 μ.β. στο 0,37%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 3,4 μ.β. στο 3,63%.
Αισιοδοξία επικρατεί και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να σημειώνει άνοδο 0,6% στις 22.333 μονάδες, καθώς οι τράπεζες καταγράφουν σημαντικά κέρδη.
Η UBI Banca σημειώνει άνοδο 3,8%, η UniCredit καταγράφει κέρδη 2,9%, η Banco Bpm ενισχύεται κατά 1,4% και η Intesa Sanpaolo διαπραγματεύεται στο +1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης