Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,13% και τα 1.325,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,13% και τα 1.325,95 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη της τάξεως του +0,3%
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (18/2) ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον επόμενο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.325,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη της τάξεως του +0,3%.
Παράλληλα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας, καταγράφει επίσης οριακή πτώση, και συγκεκριμένα στο -0,08% και τις 96,66 μονάδες.
Τις προηγούμενες ημέρες οι δύο χώρες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να συνεχίσουν τις εμπορικές τους συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, ενισχύοντας τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
«Αισθανόμαστε ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε πολύ σημαντικά και δύσκολα ζητήματα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, κατά τη διάρεκια συνάντησης που έιχε με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping την περασμένη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Xi Jinping εξέφρασε την ελπίδα του για «μία αμοιβαία επωφελή και κερδοφόρα συμφωνία».
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη (20/2) και τα πρακατικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία μέχρι στιγμής έχει εκπλήξει τις αγορές, υιοθετώντας μία πιο μετριοπαθή στάση αναφορικά με τη διαδικασία αύξσηςη επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρεκια της συνεδρίασης του Ιανουαρίου, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ δεσμεύθηκε να είναι περισσότερο υπομονετική με την περαιτέρω αύξηση επιτοκίων.
«Οι χαλαρότερες νομισματικές πολιτικές είναι γενικά ευνοϊκές για τον χρυσό, ο οποίος έχει ωφεληθεί από τη στιγμή που η Fed σταμάτησε τημ πορεία σύσφιγξης», σχολιάζει ο γενικός διευθυντής της ABC Bullion, Nicholas Frappell, προσθέτοντας ότι «η αγορά θα εξετάσει προσεκτικά τα δεδομένα ΗΠΑ και Κίνας, και πιστεύω ότι ο χρυσός θα στοχεύσει και πάλι σε επανεξέταση του επιπέδου των 1.326 δολ. ανά ουγγιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης