Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόπια: Η πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, Gordana Siljanovska, υποψήφια του VMRO στις προεδρικές εκλογές (21/4)

Σκόπια: Η πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, Gordana Siljanovska, υποψήφια του VMRO στις προεδρικές εκλογές (21/4)
Η Siljanovska ανέφερε ότι είναι ανεξάρτητη υποψήφια και ότι αποφάσισε να ζητήσει την στήριξη του VMRO-DPMNE
Η 64χρονη Gordana Siljanovska θα είναι υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων VMRO-DPMNE, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου (α΄ γύρος) και 5 Μαΐου (β΄ γύρος).
Η Siljanovska είναι καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων και αναδείχθηκε υποψήφια του VMRO-DPMNE σε συνδιάσκεψη του κόμματος αυτού που πραγματοποιήθηκε  στην πόλη Στρούγκα.
Eπικράτησε άνετα των οχτώ άλλων υποψηφίων που διεκδίκησαν το χρίσμα του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, εξασφαλίζοντας την ψήφο 408, από τους 519 συνέδρους του κόμματος.
Η Siljanovska ανέφερε ότι είναι ανεξάρτητη υποψήφια και ότι αποφάσισε να ζητήσει την στήριξη του VMRO-DPMNE επειδή το τελευταίο διάστημα οι απόψεις της συνέπεσαν με τις θέσεις του κόμματος αυτού σε μία σειρά ζητήματα, όπως η εναντίωσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο νόμο που διευρύνει την χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας.
Επίσης, ανέφερε ότι είναι καιρός η χώρα να εκλέξει γυναίκα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό της ως εθνικίστρια, υποστηρίζοντας ότι έχει μεγαλώσει σε πολυεθνικό περιβάλλον.
Η Siljanovska είναι η πρώτη υποψηφιότητα που ανακοινώνεται ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Το κυβερνόν κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM ) του Zoran Zaev αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει κατά το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιήσει στις 3 Μαρτίου, ενώ βρίσκεται και σε συνομιλίες με το συγκυβερνόαν αλβανικό κόμμα DUI του  Ali Ahmeti προκειμένου να συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές κοινό υποψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης