Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα 18/2 ο Λαφαζάνης – Κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική ομηρίας

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα 18/2 ο Λαφαζάνης – Κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική ομηρίας
«Eίναι αδιανόητο να εκκρεμούν 4 πολιτικές διώξεις σε βάρος μου και κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να ακολουθούν πολιτική ομηρίας μου ενόψει εκλογών», δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης
Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 18/2, ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης, μαζί με τους δικηγόρους Σ. Θεοδωρόπουλο και Κ. Μακαρώνα, ο οποίος δηλώνει πως «είναι αδιανόητο να εκκρεμούν τέσσερις πολιτικές διώξεις σε βάρος μου και κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να ακολουθούν πολιτική ομηρίας μου ενόψει εκλογών».
Κατά τον ίδιο, είναι πρωτοφανής «η μη διερεύνηση της μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση οδεύει προς τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση».
Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα στις 11 π.μ. την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, στην οποία θα θέσει δύο θέματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑ.Ε, «ο Π. Λαφαζάνης θα θέσει στην κ. Ξένια Δημητρίου δύο θέματα:
Πρώτον: Το ζήτημα των απαράδεκτων τεσσάρων δικογραφιών – πολιτικών διώξεων που έχει εις βάρος του για τη δράση του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Ο Παν. Λαφαζάνης θα ζητήσει, εφόσον οι υποθέσεις αυτές δεν τίθενται στο αρχείο από τις αρμόδιες αρχές και δεν ζητείται συγγνώμη για το περιεχόμενό τους, τις καταγραφές και τις παρακολουθήσεις του, τότε να πάνε αμέσως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για να διαλευκανθούν στο ακροατήριο, ώστε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, από κατηγορούμενος να μεταβληθεί σε κατήγορο της κυβέρνησης και του αμαρτωλού τμήματος της Ασφάλειας που φέρει τον εξοργιστικό τίτλο «Τμήμα για την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Δεύτερον: Ο Παν. Λαφαζάνης θα καταγγείλει στην κ. Ξένια Δημητρίου την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης σε σχέση με την υποβληθείσα εδώ και περίπου δύο χρόνια (!) απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αρμοδίων αρχών, που αφορά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
«Είναι εξοργιστικό η Δικαιοσύνη ούτε να βάζει στο αρχείο αυτήν τη μήνυση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως ευθύνη για μια τέτοια επιλογή, αλλά ούτε και, για πολιτικές σκοπιμότητες, να προχωρά στην διερεύνησή της, με αποτέλεσμα να οδεύουν ξανά οι τράπεζες σε τέταρτη, πιθανότατα, ανακεφαλαιοποίηση και ο τόπος σε εκλογές με την υπόθεση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης σε εκκρεμότητα», τονίζει η ΛΑ.Ε.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS