Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Με ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη Βουλή - Δεν θα πορευτούμε πολιτικά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

Τζανακόπουλος: Με ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη Βουλή - Δεν θα πορευτούμε πολιτικά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι
«Εμείς πάντοτε ανοίγουμε το διάλογο με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα και λέμε την πολιτική μας θέση», ανέφερε ο  Δ. Τζανακόπουλος
Στην επόμενη Βουλή «θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και θεωρώ ότι πολλά από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην αναθεωρητική διαδικασία στην επόμενη Βουλή, θα έχουν πάρει το μάθημά τους μετά και από τα εκλογικά αποτελέσματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ 984 με αφορμή τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε ότι δεν είναι πρόωρη η πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην επόμενη εκλογή ο Πρ. Παυλόπουλος.
Όπως σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  αποτελεί «παράδειγμα ευπρέπειας και αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον».
Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική δεξιάς παρένθεσης είπε χαρακτηριστικά  «αφού η ΝΔ έχει τις αμφιβολίες της δεν χρειάζεται παρά να δεσμευτεί ότι θα προτείνει και εκείνη τον κ. Παυλόπουλο (...) εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, πράγμα το οποίο φαίνεται όλο και περισσότερο απίθανο».
Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να πορευτούμε πολιτικά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Εμείς πάντοτε ανοίγουμε το διάλογο με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα και λέμε την πολιτική μας θέση».
Για το άρθρο 32 και πρωτίστως για τη διάταξη που αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, η οποία, όπως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΝΔ καταψηφίστηκε, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι έχουν καταψηφιστεί κάποια «παρακολουθηματικά άρθρα» για την εξεύρεση συναίνεσης ως προς το ζήτημα, ενώ τα περί καταψήφισης είναι μία λανθασμένη νομική ερμηνεία.
«Προσπαθούν να κάνουν νομικές ερμηνείες που δεν στέκουν στην πραγματικότητα», ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για θέση που αντικατοπτρίζει την «πραγματική ψυχρολουσία» που υπέστη η ΝΔ για την «υποτιθέμενη μη υπερψήφιση του άρθρου 3».
Ο ίδιος, ερμηνεύοντας την οριακή υπερψήφιση του άρθρο 3, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, επισήμανε ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ, πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την πολιτική παράδοση από την οποία προέρχεται.
Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι αναδεικνύει την πρόθεση του πρωθυπουργού να υπάρξει συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ενώ για την τοποθέτηση των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα τόνισε ότι η κίνηση αυτή «έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου» και δείχνει ότι η κυβέρνηση καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δυνάμεων και δεν περιορίζεται στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον ίδιο, η τοποθέτηση αυτή, όπως της κ. Ζορμπά και της κ. Ξενογιανακοπούλου παλαιότερα, «αναδεικνύουν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και μία συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον, έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μία πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά στη χώρα μας», συμπληρώνοντας ότι μένει κενός ένας πολιτικός χώρος.
Αναφορικά με τις ευρωοεκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κατέβει με το όνομά του» και το ψηφοδέλτιό του θα αποτυπώνει την ανάγκη για ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες της Αριστεράς με τον σοσιαλιστικό και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, εκτίμησε ότι θα είναι έτοιμο πριν από τις ευρωεκλογές το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης