Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Το μήνυμα Trump για αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ υπήρξε καθοριστικό

Stoltenberg στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Το μήνυμα Trump για αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ υπήρξε καθοριστικό
Βλέπουμε πλέον περισσότερα έθνη να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα που είναι η κατευθυντήρια γραμμή του ΝΑΤΟ 
«Καθοριστικής σημασίας» για την πολυπόθητη αύξηση των αμυντικών δαπανών των χωρών του ΝΑΤΟ στο 2% του ΑΕΠ τους, χαρακτήρισε το μήνυμα του αμερικανού προέδρου Donald Trump ο γ.γ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Μιλώντας στο CNBC από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας ο γγ της Συμμαχίας τόνισε πως «το μήνυμά Trump ήταν πολύ σαφές και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αύξηση των αμυντικών δαπανών καθώς χρειαζόμαστε δικαιότερη κατανομή των βαρών εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».
«Βλέπουμε πλέον περισσότερα έθνη να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα που είναι η κατευθυντήρια γραμμή του ΝΑΤΟ και βλέπουμε ότι όλα τα έθνη έχουν σταματήσει τις περικοπές που είδαμε εδώ και πολλά χρόνια στους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους οι οποίοι έχουν αρχίσει να αυξάνονται» πρόσθεσε.
Οι συνεισφορές στο ΝΑΤΟ είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα με τον αμερικανός πρόεδρο Trump να επικρίνει συχνά πολλά μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία, επειδή δεν σέβονται τον κανόνα δαπανών.
Σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2017, ο Trump είχε δηλώσει ότι «τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούσαν περισσότερο για την άμυνα απ 'ό, τι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ μαζί» λέγοντας ότι «άν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ είχαν δαπανήσει μόλις το 2% του ΑΕΠ στην άμυνα πέρυσι, η Συμμαχία θα είχε άλλα 119 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογική άμυνά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης