Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Γεννηματά με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνάντηση Γεννηματά με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Mε αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση,  από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση και δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πατριαρχείου οι  Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων κ Δημήτριος, Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, Μητροπολίτη Ανδριανούπολης κ. Αμφιλόχιος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.
Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης