Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz: Τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της το 2018

tags :
Allianz: Τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της το 2018
Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου σημείωσαν αύξηση 3,7% και έφθασαν τα 11,5 δισ. ευρώ, ενώ ο Δείκτης Κεφαλαιοποίησης κατά Solvency II παρέμεινε 229%.
Πετυχημένη χρονιά ήταν το 2018 για τον όμιλο Allianz, καθώς σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους κλάδους και διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την κεφαλαιακή της επάρκεια.
Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η υλοποίηση όλων των στόχων που είχαν τεθεί για την ανανέωση του ομίλου.
Τα εσωτερικά έσοδα -λαμβανομένων υπόψη των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της συγκέντρωσης των εργασιών- σημείωσαν αύξηση 6,1%, η οποία υποστηρίχθηκε από όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης του ομίλου.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,5% έναντι του 2017, φθάνοντας τα 130,6 δισ. ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 3,7% και έφθασαν τα 11,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ανώτατο όριο του στόχου που είχε τεθεί (10,6 - 11,6 δισ.) και παράλληλα είναι το υψηλότερο στην ιστορία της Allianz.
Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών, που σημείωσε μία σημαντική αύξηση κερδών, της τάξης του 13,3%, λόγω του βελτιωμένου δείκτη δαπανών, των χαμηλότερων ζημιών από φυσικές καταστροφές και της αύξησης των ασφαλίστρων.
Ο κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων επίσης κατέγραψε αυξημένα έσοδα και κέρδη.
Αντίθετα, τα κέρδη μειώθηκαν στον κλάδο Ζωής & Υγείας, λόγω της αστάθειας των χρηματαγορών και κατά συνέπεια των χαμηλότερων αποδόσεων των επενδύσεων.
Τα καθαρά έσοδα που θα διανεμηθούν στους μετόχους έφθασαν στα 7,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,7%.
Tα αυξημένα λειτουργικά κέρδη και η χαμηλότερη φορολογία αντισταθμίζουν τη μείωση των καθαρών κερδών.
Τα βασικά έσοδα ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 14,4% και έφθασαν στα 17,43 ευρώ την περασμένη χρονιά
H ετησιοποιημένη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου έφθασε το 13,2%.
Ο Δείκτης Κεφαλαιοποίησης κατά Solvency II έφθασε το 229% στο τέλος του 2018 παραμένοντας αμετάβλητος έναντι του 2017.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου θα προτείνει μέρισμα 9 ευρώ ανά μετοχή για το 2018, αυξημένο κατά 12,5% συγκριτικά με το 2017.
H Allianz συνέχισε να βελτιώνει την εμπειρία των πελατών της κατά το 2018, αυξάνοντας τον δείκτη NPS (Net Promoter Score) από 60% πέρσι σε 74%.
Αντίστοιχα ο δείκτης IMIX (Inclusive Meritocracy Index) που μετρά την ηγεσία και την κουλτούρα που χαρακτηρίζει τις επιδόσεις των συνεργατών του ομίλου έφθασε στο 71%.
Οι δύο αυτοί δείκτες αντανακλούν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Allianz για να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να ικανοποιεί τους εργαζόμενούς της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στη διάρκεια του 2018 η Allianz ολοκλήρωσε δύο προγράμματα επαναγοράς μετοχών, καταβάλλοντας συνολικά 3 δισ. ευρώ.
Όλες οι μετοχές που επαναγοράστηκαν έχουν ακυρωθεί.
Στις 14 Φεβρουαρίου ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το 2019 θα προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
«Είμαι πολύ περήφανος για ολόκληρη την οικογένεια της Allianz παγκοσμίως για την επίτευξη τόσο εξαιρετικών αποτελεσμάτων. Καταγράψαμε τα υψηλότερα καθαρά έσοδα της τελευταίας δεκαετίας, παρά τη μεγάλη αστάθεια των αγορών, ειδικά κατά το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο CEO της Allianz SE, κ. Oliver Bäte.
«Οι πελάτες μας συνεχίζουν να βασίζονται σε μας και γι' αυτό εστιάζουμε στην απλότητα κατά το σχεδιασμό της περαιτέρω στρατηγικής μας».
Σημειώνουμε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2018 τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν στα 2,8 δισ. ευρώ, παραμένοντας σταθερά σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Αυτό οφείλεται στο ότι τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη του κλάδου Περιουσίας % Ζημιών αντισταθμίστηκαν από τη μείωση που καταγράφηκε στους κλάδους Ζωής & Υγείας και Διαχείρισης Κεφαλαίων.
Η αύξηση λειτουργικών κερδών στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών προήλθε κυρίως από αυξημένες αποδόσεις των επενδύσεων.
Αντίστοιχα στον κλάδο Ζωής & Υγείας η μείωση προκλήθηκε κυρίως από τη μείωση του τεχνικού περιθωρίου στη Γαλλία, ενώ στον κλάδο Διαχείρισης Κεφαλαίων από τη μείωση των προμηθειών.
Τα καθαρά έσοδα που θα διανεμηθούν στους μετόχους έφθασαν στα 1,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,9% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
«Η Allianz πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα το 2018, με λειτουργικά κέρδη της τάξης των 11,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ανώτατο όριο του στόχου που είχε τεθεί (10,6 - 11,6 δισ.)», δήλωσε ο CFO της Allianz SE, κ. Giulio Terzariol.
«Οι υγιείς και σωστά διαφοροποιημένες εργασίες του ομίλου μάς δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε ισχυρές επιδόσεις και αυτή τη χρονιά.
Ο όμιλος προσδοκά να καταγράψει λειτουργικά κέρδη ύψους 11,5 δισ. ευρώ το 2019, συν/πλην 500 εκ. ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης