Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Νέα μείωση των αποδόσεων στις ΗΠΑ – Οι καλύτερες επιλογές στις ευρωπαϊκές μετοχές

tags :
Goldman Sachs: Νέα μείωση των αποδόσεων στις ΗΠΑ – Οι καλύτερες επιλογές στις ευρωπαϊκές μετοχές
Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο αλλά και ο κλάδος Πρώτων Υλών, οι βασικές επιλογές της Goldman Sachs στις ευρωπαϊκές αγορές
Σε χαμηλό επίπεδο θα διατηρηθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών, όπως τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της με τίτλο «Strategy Matters: The Flat Trap».
Σύμφωνα με τον κορυφαίο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο με δεδομένο ότι οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών δεν έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά κέρδη.

Όμως αυτά εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν σημαντικά το 2019, σε σύγκριση με το 2018 κυρίως στις ΗΠΑ.
Όπως σημειώνει σημαντικό μέρος της αύξησης των κερδών των αμερικανικών εταιρειών οφείλεται και στην κούρσα επαναγοράς μετοχών, αλλά και από την πολύ καλή πορεία του τεχνολογικού κλάδου.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η τεχνολογία είναι ο κλάδος που ουσιαστικά «κινεί» τη Wall Street και ως εκ τούτου οποιαδήποτε αυξομείωση των κερδών κορυφαίων εταιρειών αποτελεί τη βασική αιτία που θα καθορίσει την πορεία της αμερικανικής αγοράς.

Αναφορικά με την Ευρώπη και παρά το γεγονός ότι η πορεία της τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο αγορών υπολείπεται αυτή των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η Goldman Sachs εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη.

Επισημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να βρουν αρκετές μετοχές αξίας (value stocks), οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις.
Σε επίπεδο κλάδων και αναφορικά με την Ευρώπη η Goldman Sachs συστήνει αυτόν Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και αυτόν Πρώτων Υλών, δύο κλάδοι στους οποίους καταγράφεται ορθή χρήση κεφαλαίων αλλά και υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης