Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Πιθανές οι αναταραχές στην αγορά πετρελαίου λόγω της κρίσης στη Βενεζουέλα

Novak (Ρωσία): Πιθανές οι αναταραχές στην αγορά πετρελαίου λόγω της κρίσης στη Βενεζουέλα
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής προτάσεις για τροποποίηση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ
Στο ενδεχόμενη πρόκλησης αναταραχών στην αγορά πετρελαίου από την κρίση στη Βενεζουέλα αναφέρθηκε σήμερα (14/2) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προτάσεις για τροποποίηση στη συμφωνία παραγωγής με τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου εξαιτίας της ασταθούς κατάστασης στη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να μην υπάρξουν προτάσεις για την παραγωγή των ΟΠΕΚ+ που να σχετίζονται με τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις για την τροποποίηση των όρων στη συμφωνία των ΟΠΕΚ+, προσθέτοντας ότι κατά την επόμενη συνάντηση των χωρών στο Μπακού τον Απρίλιο του 2019 θα υπογραφεί νέο μνημόνιο συνεργασίας.
Όσον αφορά την τρέχουσα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ, ο κ. Novak δήλωσε ότι είναι θετική για τις πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια, καθώς και να τριπλασιάσει την παραγωγή χρυσού.
«Έχουμε μία πρόκληση, η οποία είναι μία πρόσθετη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι το Καράκας έχει επίσης σχέδια να «αυξήσει την εξόρυξη χρυσού κατά τρεις φορές, καθώς και αυτή του αερίου, του χάλυβα, του σιδήρου και του αλουμινίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης