Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 70 δολάρια ανά βαρέλι «βλέπει» το πετρέλαιο Brent η Goldman Sachs

Στα 70 δολάρια ανά βαρέλι «βλέπει» το πετρέλαιο Brent η Goldman Sachs
Άνοδο στις τιμές πετρελαίου αναμένει η Goldman Sachs
Το πετρέλαιο Brent θα ενισχυθεί στα 70 δολάρια εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της Goldman Sachs.
Όπως σημειώνουν, η μέση τιμή για τον «μαύρο χρυσό» θα διαμορφωθεί σε 67,5 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του 2019, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έχουν εκφραστεί για τη ζήτηση.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδυτές υποτιμούν τη ζήτηση, ενώ ταυτόχρονα υπερεκτιμούν τις περικοπές παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ.
«Οι εποικοδομητικές μας προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του 2019, εξαρτώνται τόσο από τις περικοπές της προσφοράς όσο και από την αντοχή στην αύξηση της ζήτησης πετρελαίου», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.
Επί αυτού, η τράπεζα πιστεύει ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2019.
Βέβαια, υπενθυμίζει ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Ιανουάριο 2019, κυρίως εξαιτίας ακούσιων μειώσεων από το Ιράν, τη Λιβύη και τη Βενεζουέλα.
Θεωρεί, επίσης, ότι τα επίπεδα παραγωγής σε Ιράν και Λιβύη θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα βραχυπρόθεσμα.
Στις 21:55, τα futures του Brent διαπραγματεύονται στα 63,7 δολάρια ανά βαρέλι (+2,1%), όταν για το αργό φθάνουν τα 53,9 δολάρια (+1,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης