Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Ισχυρότερες τράπεζες θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις πιέσεις σε μια μελλοντική ύφεση

Mester (Fed): Ισχυρότερες τράπεζες θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις πιέσεις σε μια μελλοντική ύφεση
Ισχυρότερες τράπεζες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των καθοδικών πιέσεων σε μια μελλοντική ύφεση, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester
Ισχυρότερες τράπεζες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των καθοδικών πιέσεων σε μια μελλοντική ύφεση, δήλωσε σήμερα (13/2/2019) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, προσθέτοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της για να αντιμετωπίσει μια οικονομική ύφεση.
Όπως δήλωσε η Mester, oι μισθοί στις ΗΠΑ αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι η αύξηση των μισθών είναι θετική σε ένα περιβάλλον αρκετά χαμηλού πληθωρισμού.
Παράλληλα, η αξιωματούχος της Fed δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οριστικοποιήσει τα σχέδιά της για τον τερματισμό της εξομάλυνσης του ισολογισμού της κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις της.
Η Mester δήλωσε ακόμη ότι θα πρέπει οι αμερικανικές εταιρείες να έχουν την ελευθερία να λαμβάνουν μόνες τους αποφάσεις σχετικά με επαναγορές ιδίων μετοχών, δεδομένων των ισχυρών οικονομικών συνθηκών.
«Η οικονομία συνολικά είναι αρκετά υγιής και έτσι -με ανάπτυξη 3% πέρυσι είναι μια υγιής οικονομία- έτσι θέλετε οι επιχειρήσεις να μπορούν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις μόνες τους», δήλωσε η Mester, απαντώντας σε δημοσιογράφο, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Λέξινγκτον του Κεντάκυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης