Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (BP): Οι περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ μπορούν να οδηγήσουν την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα

Dudley (BP): Οι περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ μπορούν να οδηγήσουν την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP τόνισε ότι υπάρχουν «πολλές μεταβλητές» που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία «πραγματική ταραχή»
Στο γεγονός ότι οι τρέχουσε περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα, αναφέρθηκε σήμερα (12/2) ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, ο CEO της BP, σε ερώητηση για το εάν οι νέες περικοπές είναι πιθανό να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλές μεταβλτηές εδώ, και πολλές από αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πραγματική ταραχή».
Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ, καθώς και στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, ως ορισμένες από τις μεταβλητές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά ενέργειας.
«Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε ο κ. Dudley, διευρκινίζοντας ότι «δεν έχουμε ακόμα στοιχεία από αυτή τη μείωση».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι τα στοιχεία, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι υπάρχει σύσφιγξη στις αγορές».
«Σχεδιάζουμε την BP σε μία οδό η οποία πιστεύω ότι είναι καλή για τον κόσμο, μεταξύ των 50 και 65 δολ. ανά βαρέλι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι καλό για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές».
Ερωτηθείς για το εάν θα ήθελε να δει περαιτέρω δράση από τον ΟΠΕΚ στη συνεδρίαση του Απριλίου, ο κ. Dudley ανέφερε ότι «πιστεύω ότι σαν μία διεθνής εταιρεία που υπόκειται στις αγορές, δε θα έπρεπε να έχουμε άποψη σχετικά με αυτό στην πραγματικότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην υπάρχουν ακούσιες συνέπειες όταν οι τιμές είναι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης