Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία – Τουρκία: Στόχος η αξία των εμπορικών σχέσεων να φθάσει στα 10 δισ. δολάρια ετησίως

Ρουμανία – Τουρκία: Στόχος η αξία των εμπορικών σχέσεων να φθάσει στα 10 δισ. δολάρια ετησίως
Το 2018 άγγιξε τα επτά δισ. δολάρια
Στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια θέτει τον στόχο της αξίας του διμερούς όγκου εμπορίου με την Τουρκία η Ρουμανία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Ρουμάνο υπουργό Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Στέφαν Οπρέα, το 2018 έκλεισε με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες και τον όγκο του διμερούς εμπορίου να διαμορφώνεται περίπου στα 7 δισ. δολάρια.
Η Τουρκία –είπε ο κ. Οπρέα – είναι στρατηγικός εταίρος της Ρουμανίας και ο πιο σημαντικός στη λίστα των εμπορικών εταίρων από τις τρίτες χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας προσκαλεί τις δύο χώρες να "κεφαλαιοποιήσουν" με ταχύτερο ρυθμό τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, επισήμανε.
Υπογράμμισε επίσης ότι η ώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων αποτελεί συνέχεια της εκπεφρασμένης πολιτικής βούλησης, που αναδείχθηκε με περισσότερη έμφαση τον Οκτώβριο του 2018, στη διάρκεια της συνάντησης της πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κύρια πεδία ενδιαφέροντος των Ρουμάνων επιχειρηματιών στην τουρκική αγορά είναι η ενέργεια, η πετροχημική βιομηχανία, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η βιομηχανία τροφίμων, τα δομικά υλικά και ο τουρισμός.
Στη Ρουμανία είναι εγγεγραμμένες 15.433 εταιρείες τουρκικών συμφερόντων και το ύψος των επενδεδυμένων τουρκικών κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 520 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης