Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Άτακτο Brexit και «υπερθέρμανση», οι μεγάλοι κίνδυνοι για την οικονομία της Ιρλανδίας

DBRS: Άτακτο Brexit και «υπερθέρμανση», οι μεγάλοι κίνδυνοι για την οικονομία της Ιρλανδίας
Έκθεση της DBRS για την ιρλανδική οικονομία 
Η ιρλανδική οικονομία -«A (high)», σταθερό trend- θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις από το τρέχον έτος, ανεξάρτητο από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων (λήγουν επίσημα στις 29 Μαρτίου 2019) μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS.
Βέβαια, υπογραμμίζει ο καναδικός οίκος, ένα ενδεχόμενο άτακτο Brexit, δηλαδή μία αποχώρηση από το μπλοκ χωρίς συμφωνία, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην ιρλανδική οικονομία.
«Παρά τα οφέλη μετά το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών που μετέφεραν πόρους από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ιρλανδία, η απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία ενδέχεται εν μέρει να προκαλέσει μία τριβή στην ιρλανδική οικονομία.
Οι ανησυχίες περί οικονομικής υπερθέρμανσης, λόγω των περιορισμών της προσφοράς στην αγορά εργασίας και ακίνητης περιουσίας, θα μπορούσαν να επιδεινωθούν μεσοπρόθεσμα», σχολιάζεται.
Το πιστωτικό προφίλ της Ιρλανδίας υποστηρίζεται από τη θεσμική ισχύ της χώρας, την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του δημοσιονομικού ισοζυγίου.
Η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε ταχέως τα τελευταία χρόνια, με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,6% από το 2014 έως το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ χαμηλότερο από τον 20ετή μέσο όρο του 8%, βρισκόμενη πάνω από την πλήρη απασχόληση.
Τα διαγράμματα:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης