Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ ώστε να επικρίνει το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ ώστε να επικρίνει το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι η κριτική της ΕΕ προς το Ιράν ήρθε ως αποτέλεσμα των σχετικών εκκλήσεων από την Ουάσιγκτον
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να επικρίνουν το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, αναφέρθηκε σήμερα (11/2) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση των Βρυξελλών την περασμένο εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Ryabkov δήλωσε ότι «η ΕΕ προέτρεψε την Τεχεράνη να σταματήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων και να απέχει από την ανάπτυξη πυραύλων ικανών να παραδώσουν πρυνικά όπλα λόγω των εκκλήσεων των ΗΠΑ για τέτοιες ενέργιες».
Αναφορικά με την Υπηρεσία Στήριξης Εμπορικών Συναλλαγών ανάμεσα σε Ιράν και ΕΕ, η οποία στοχεύει στο να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι το Ιράν θα επωφεληθεί από αυτή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι βρίσκεται ακόμα σε «αρχικό στάδιο».
Παράλληλα, ο κ. Ryabkov πρόσθεσε ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη πρέπει να είναι «επίμονες για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα» του διαύλου συναλλαγών.
Νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, τόνισε ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει την ανάπτυξη του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια κανενός προκειμένου να αναπτύξει «διαφορετικά ήδη πυραύλων».
«Δεν έχουμε ζητήσει και δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια για την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων πυραύλων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρανού προέδρου, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε το μονοπάτι μας και τη στρατιωτική μας δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης