Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταγγελίες για τον όμιλο Μάρη - Αίτημα παρέμβασης του οικονομικού εισαγγελέα

tags :
Καταγγελίες για τον όμιλο Μάρη - Αίτημα παρέμβασης του οικονομικού εισαγγελέα
Το μπέρδεμα με την 24media, οι καταθέσεις μετόχων και τα έσοδα εξωτερικού
Για δόλια πρακτική και συμπεριφορά κατηγορείται ο όμιλος Μάρη σε προσθήκη αντίκρουση που κατέθεσε η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Μαγγόλα για λογαριασμό πελάτη της ο οποίος υπέβαλε αγωγή κατά της 24media για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα ενώ η αγωγή είχε υποβληθεί κατά της 24 media Συμμετοχών και όμιλος Μάρη την πρώτη φορά ζήτησε αναβολή τη δεύτερη υποστήριξε ότι η αγωγή έγινε σε λάθος νομικό πρόσωπο και συγκεκριμένα αντί της 24 media Συμμετοχών έπρεπε να γίνει στην 24 media Ψηφιακών Εφαρμογών.
Από την πλευρά του ο αντίδικος δια μέσω της δικηγόρου ισχυρίζεται πώς όλες οι  εταιρίες, του κ. Μάρη,  έχουν ίδια έδρα και ίδιο τηλέφωνο και ίδιο ΑΦΜ - και όλα αποσκοπούν στο να δημιουργούν μία σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό!
 Μάλιστα στο δικόγραφο αναφέρεται ότι « Οσον αφορά τον δεύτερο εναγόμενο, τον Μάρη Δημήτριο του Παναγιώτη, αυτός βεβαίως και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πρώτης εναγομένης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που η αντίδικη ισχυρίζεται ότι είναι διαχειρίστρια του ιστότοπου, ήτοι το πρόσωπο που κρύβεται, ή προσπαθεί να κρυφτεί, πίσω από το “news 247”  και από όλες τις «συναφείς εταιρίες», που είναι η εξής μία, η εναγόμενη,  που με μεγάλη ευκολία δημιουργεί, παραπλανώντας και κοροϊδεύοντας τον κόσμο,  και βεβαίως και πρέπει να υποχρεωθεί να μου καταβάλει το αιτούμενο ποσό, εις ολόκληρον με την πρώτη εναγόμενη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναγράφω στην αγωγή μου και στις προτάσεις μου»

Πέραν αυτού το αίτημα που υποβάλλεται στο δικαστήριο είναι  


1. να προβεί σε έκδοση προδικαστικής απόφασης, με την οποία να διαταχθεί να προσκομιστούν τα σώματα – τα επίδικα καταστατικά, πρωτότυπα και αυτούσια, όλων των συναφών εταιριών του κ. Μάρη Δημητρίου, από την σύστασή τους έως και σήμερα, τα ΦΕΚ σύστασής τους, οι τροποποιήσεις όλων αυτών, τα πιστοποιητικά καταχώρησής τους στο ΓΕΜΗ, οι ισολογισμοί τους, οι πρόσφατες νομιμοποιήσεις τους, τα πρακτικά  του Δ.Σ. κάθε εταιρίας και

 2. Να φωτοτυπηθεί εξ ολοκλήρου η ένδικη δικογραφία και να αποσταλεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα, καθώς και στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης,  για περαιτέρω έρευνα για την  νομιμότητα και ενεργό δράση των συναφών αυτών εταιριών, που εμπλέκονται στην ένδικη υπόθεση, διότι υπάρχει σκοπιμότητα στην σύσταση και λειτουργία αυτή μεταξύ των εταιριών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ και η 24 media ψηφιακών εφαρμογών εμφανίζει καταθέσεις μετόχων 2,211 εκ ευρώ στο τέλος του 2017  από 1,423 εκ ευρώ το προηγούμενο έτος  ενώ την ίδια στιγμή στη φερόμενη ως μητρική της εταιρία 24 media συμμετοχική έχει σύνολο απαιτήσεων 1,55 εκ ευρώ γεγονός που δείχνει ότι οι καταθέσεις είναι και από άλλους μετόχους.
Επισημαίνεται ότι οι καταθέσεις μετόχων εμφανίζονται στις υποχρεώσεις όπως ο δανεισμός χωρίς να αναφέρονται ως δανεισμός.
Επιπλέον ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην 24 media ψηφιακών εφαρμογών παρατηρείται το 2017 σημαντική αύξηση τζίρου από παροχή υπηρεσιών εξωτερικού στα 1,3 εκ ευρώ από λιγότερες των 400 χιλιάδων  ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο δεν είναι εμφανές από ποια δραστηριότητα προέρχεται αυτός ο κύκλος εργασιών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης