Ζαχαριάδης: Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ

Ζαχαριάδης: Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ
«Με το ΚΙΝΑΛ, αυτή τη στιγμή μας χωρίζουν πολύ περισσότερα απ' αυτά που πιθανώς μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε ο κ. Ζαχαριάδης
«Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει πλήρως τις κεντροδεξιές της πολιτικές αναφορές ήδη από την εποχή Σαμαρά και έχει δώσει τα κλειδιά στην ακραία πτέρυγα του κόμματος, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική για τη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί «επιφανή στελέχη της ΝΔ», πως «είτε με εμπρηστικό δημόσιο λόγο, είτε με διαρκείς υποδείξεις παριστάνουν τους εισαγγελείς».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις του κεντρώου χώρου ο κ. Ζαχαριάδης απαντά, πως «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς, θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που θέλουν τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, και εκείνων που θέλουν να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην κρίση αντιπροσώπευσης».
«Με το ΚΙΝΑΛ», σημειώνει» αυτή τη στιγμή, και με τη στάση και ρητορική που υιοθετεί η ηγεσία του, μας χωρίζουν πολύ περισσότερα απ' αυτά που πιθανώς μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με εκείνο το τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την καταστροφική συμμαχία με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS