Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στη Βενεζουέλα θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές απ' ότι στην Ελλάδα! - Ασύστολα ψεύδη από τον κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Στη Βενεζουέλα θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές απ' ότι στην Ελλάδα! - Ασύστολα ψεύδη από τον κ. Μητσοτάκη
«Η ΝΔ δεν είχε καν τα κότσια να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Με τη διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λέει συνεχώς ψέματα για όλα τα θέματα από το «στημένο διαζύγιο της κυβέρνησης με του ΑΝΕΛ, έως τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες πέφτουν συνεχώς έξω τα τελευταία χρόνια».
«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν βαρέθηκε να ζητά εκλογές στην Ελλάδα, αλλά τώρα άρχισε να ζητά και στη Βενεζουέλα.
Θα πρέπει να ξέρετε κ. Μητσοτάκη ότι στη Βενεζουέλα μάλλον θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές.
Στην Ελλάδα θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», υποστήριξε.
Αναφερόμενος στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, M. Weber και στην επίσκεψη του στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι «σήμερα με τις πλάτες του κ. Weber έρχεστε να κατηγορήσετε εμάς για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Μάλλον ξεχνάτε τι έχετε υπογράψει, 4,5% εις το διηνεκές πρωτογενή πλεονάσματα είχατε υπογράψει, τώρα σας πειράζει το 3,5%;
Εγώ είμαι εδώ κ. Μητσοτάκη.
Όποτε θέλετε μπορούμε να πάμε μαζί και να διεκδικήσουμε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αλλά τα κάνετε όλα για μικροκομματικό όφελος κ. Μητσοτάκη».
Κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι έχει ταυτιστεί πλήρως σε όλα τα θέματα με τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαλύσει την κεντροαριστερά αλλά ούτε και τη ΔΗΣΥ.
«Για κακή σας τύχη στην Ευρώπη τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν ταυτίζονται με τις ακραίες θέσεις της ΝΔ.
Υπήρξε και δήλωση ότι ο κ. Weber πρέπει να πάψει να ονειρεύεται οικονομικό πραξικόπημα στην Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε δυνατή κεντροαριστερά», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στη ΔΗΣΥ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και τα εθνικά θέματα

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει, καν, διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως το Άρθρο 7.
«Εγώ θα τον καλωσορίσω ως τον Βόρειο-Μακεδόνα πρωθυπουργό, ως τον Σλάβο-Μακεδόνα πρωθυπουργό, γιατί αυτό το δικαίωμα μου το δίνει η Συμφωνία.
Όμως εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν θα καλωσορίσετε κανέναν γιατί δεν θα γίνεται πρωθυπουργός και θα μείνετε στο περιθώριο της ιστορίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μητσοτάκη εάν θα καλωσορίσει τον κ. Zaev στην Ελλάδα ως «Μακεδόνα πρωθυπουργό».
Επανέλαβε ότι η «μακεδονική γλώσσα» έχει αναγνωριστεί επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα οι ίδιες κυβερνήσεις έχουν δεχθεί οι πολίτες της γειτονικής χώρας να έρχονται στην Ελλάδα ως «Μακεδόνες» στα διαβατήριά τους.
Χαρακτήρισε επικίνδυνη τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «υποταχθεί» στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, ενώ προσέθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί η κυβέρνηση να μην κάνει απολύτως τίποτε σε κανένα εθνικό θέμα, αλλά να παραμένει αδρανής.
«Σπεύσατε να κάνετε δηλώσεις πριν πάω καν στην Αγκυρα.
Προβλέψατε αποτυχία.
Να μας πείτε ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένη συνάντηση.
Παρά το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα είδε άλλα πράγματα και συμβολικές επισκέψεις σε μνημεία του ελληνισμού, εσείς επιμείνατε.
Μας λέτε συνέχεια μη.
Μην ενθαρρύνετε την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, μην συζητάτε με την Τουρκία.
Η δεν κατανοείται η Ελλάδα να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή ή επιλέγετε αυτοβούλως να μην έχει η Ελλάδα εξωτερική πολιτική».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης