Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η αναστολή της Συνθήκης INF δε σχετίζεται με μία κούρσα εξοπλισμών - Προτεραιότητά μας η ασφάλεια της χώρας

Ρωσία: Η αναστολή της Συνθήκης INF δε σχετίζεται με μία κούρσα εξοπλισμών - Προτεραιότητά μας η ασφάλεια της χώρας
Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Valentina Matviyenko, δήλωσε ότι η Μόσχα αποτελεί «αναγνωρισμένο ηγέτη του κινήματος για την εξασφάλιση της δίκαιης παγκόσμιας τάξης»
Στο γεγονός ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) αποτελεί απάντηση στη σχετική κίνηση των ΗΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα (8/2) η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας και ομιλίτρια της Άνω Βουλής, Valentina Matviyenko, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή δε σχετίζεται με μία κούρσα εξοπλισμών.
Ειδικότερα, η κα Matviyenko, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έφεραν τον κόσμο «στα άκρα», γεγονός που θα «μπορούσε να φέρει μερικές μη ανστρέψιμες συνέπεις», αναφερόμενη στην αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη Συνθήκη INF.
Ωστόσο, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου διευκρίνησε ότι η αντίστοιχη κίνηση από τη Ρωσία δεν έχει «ώστε να προωθηθεί η κούρσα εξοπλισμών», επισημάινοντας ότι «η διατήρηση του απαιτοπύμενου επιπέδου ασφαλείας για τη χώρα μας και τους πολίτες της στην παρούσα κατάσταση θα διασφαλιστεί με την εφαρμογή στρατιωτικών και τεχνικών μέτρων στο πλαίσιο ων αμυντικών αντικειμένων του ρωσικού προϋπολογισμού».
Παράλληλα, η ομιλίτρια της Άνω Βουλής τόνισε ότι η Ρωσία αποτελεί «αναγνωρισμένο ηγέτη του κινήματος για την εξασφάλιση της δίκαιης παγκόσμιας τάξης», ενώ σημειώνει ότι ο κύριος στόχος της Μόσχας είναι «η ασφάλεια της χώρας».
Την περασμένη εβδομνάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αναστολή των υποχρεώσεών τους απέναντι στη Συνθήκη INF, ξεκινώντας παράλληλα τη διαδικασία απόσυρσης, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.
Ως απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα ανέστειλε επίσης τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης