Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ» η Βραζιλία, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ» η Βραζιλία, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Βραζιλίας από την S&P Global Ratings
Σε «ΒΒ-» και «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -αντίστοιχα- της Βραζιλίας η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι η διοίκηση του Jair Bolsonaro θα προωθήσει πολιτικές, με υποστήριξη από το Κογκρέσο, για να βελτιώσει σταδιακά τα δημοσιονομικά ελλείμματα, αν και το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Αναμένει, επίσης, μια μέτρια επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Οι αξιολογήσεις υποστηρίζονται από την οικονομική δραστηριότητα και τη δημοσιονομική θέση της χώρας, που θα ενισχυθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια, χάρη στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ενώ η οικονομία παρουσιάζει σημάδια επιτάχυνσης, ο οίκος παρατηρεί αργούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημοσιονομικές αδυναμίες ως βασικούς πιστωτικούς περιορισμούς..
Η ικανότητα της νέας κυβέρνησης να εκτελέσει την ατζέντα της, θα είναι καθοριστική για τη μείωση των μεγάλων δημοσιονομικών ανισορροπιών και την υποστήριξη της οικονομίας.
«Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης είναι φιλόδοξο και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις κυριότερες δημοσιονομικές και οικονομικές αδυναμίες της Βραζιλίας.
Αναμένουμε ότι η προοπτική μετάβασης των μεταρρυθμίσεων θα υποστηρίξει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2019, η διοίκηση του Προέδρου Bolsonaro σημείωσε δέσμευση για πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τους δημοσιονομικούς λογαριασμούς της Βραζιλίας, ενισχύουν τη μακροοικονομική σταθερότητα και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα σε ολόκληρη την οικονομία.
Ο πρόεδρος και η ομάδα του πρότειναν ότι οι μεταρρυθμίσεις τους θα είναι εκτεταμένες, αν και οι λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμόρφωση με το συνταγματικά καθοριζόμενο ανώτατο όριο δαπανών, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα.
Άλλες προτάσεις πολιτικής περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ενδεχόμενη αναθεώρηση της πολιτικής ελάχιστων μισθών, προσπάθειες ανοίγματος της οικονομίας και τυπική αυτονομία των κεντρικών τραπεζών», σχολιάζεται.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις της S&P:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης