Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα της Βουλγαρίας προς την ΠΓΔΜ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Αυστηρό μήνυμα της Βουλγαρίας προς την ΠΓΔΜ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
Αυστηρό μήνυμα της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια 
Με ένα αυστηρό μήνυμα «υποδέχθηκε» την επικείμενη πλήρη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ.
«Αν η πΓΔΜ θέλει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τότε θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας», προειδοποίησε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Βουλγαρίας.
Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει «εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας, καθώς και σεβασμό των συνθηκών που έχουν υπογραφεί με Ελλάδα και Βουλγαρία», ενώ πρόσθεσε ότι μόνο όταν «η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, η Βουλγαρία θα είναι πεπεισμένη ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Καρακατσάνοφ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της.
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία των ιδίων, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει, ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας».
Τέλος, τόνισε ότι αν η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεν πειστούν για την πρόθεση των Σκοπίων να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε «πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα η ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης