Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Brexit - Juncker και May συνεργάζονται για να βρουν λύση

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Brexit - Juncker και May συνεργάζονται για να βρουν λύση
Ο Juncker δήλωσε στη May ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, κατά τη διάρκεια των «έντονων, αλλά εποικοδομητικών» συνομιλιών τους σήμερα (7/2/2019) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Brexit.
«Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη μίας συντεταγμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο να επεξεργασθεί περισσότερο τη συνοδευτική πολιτική διακήρυξη για τις νέες σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.
Ο Juncker δήλωσε ότι η May παρουσίασε διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες του βρετανικού κοινοβουλίου για το ιρλανδικό backstop και ότι οι δύο τους συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα εργασθούν από κοινού για το «αν μπορεί να βρεθεί μία διέξοδος».
Οι Juncker και May θα συναντηθούν και πάλι πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ο κ. Σχοινάς, ενώ οι διαπραγματευτές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, Michel Barnier και Stephen Paul Barclay αντίστοιχα, θα συναντηθούν τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης