Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές είτε γίνουν Μάιο, είτε Οκτώβριο - Παράθυρο Weber για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές είτε γίνουν Μάιο, είτε Οκτώβριο - Παράθυρο Weber για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων
Υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα είναι πρόεδρος της Κομισιόν και ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας
(upd3) Τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των δράσεων του διήμερου συνεδρίου του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο Weber αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας διαβεβαιώνοντας τον ότι θα έχει τη στήριξη των ισχυρών της Ευρώπης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει με μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ ως πρόεδρος της Κομισιόν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ερωτηθείς σχετικά ο Weber είπε ότι αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι «ότι μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο, για αυτό υπάρχουν οι στόχοι»,
«Αλλά για το μέλλον πρέπει να σκεφτούμε, έχουμε πράγματι μία κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο επενδύσεων;
Εάν υπάρχει μία κυβέρνηση στο μέλλον είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε για το μέλλον για τις προϋποθέσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το βασικό είναι να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο» υποστήριξε ο Weber.
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα και ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτό η ΕΕ να αποδεχτεί μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό που είναι το βασικό θέμα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης.
«Μπορεί να έρθει γρήγορα.
Έχω θέσει χρονοδιάγραμμα ενός έτους, έτσι ώστε η Ελλάδα ως προς τη διεθνή της εικόνα να είναι διαφορετική.
Είμαι σίγουρος ότι η ΕΕ τότε θα είναι ανοιχτή για να συζητήσουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που είχε με τον Weber το πρωί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το διήμερο συνέδριο του προεδρείου του ΕΛΚ, ο κ.Μητσοτάκης
εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές είτε γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο είτε τον Οκτώβριο.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα γίνεις ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η ΝΔ σε στήριξε εξαρχής και έχουμε εμπιστοσύνη στις ηγετικές σου ικανότητες και στη δεξιότητά σου για την οικοδόμηση γεφυρών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Weber, τονίζοντας πως το 2019 είναι κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμα ότι είναι πιθανό να συμπέσουν το Μάιο οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.
«Είναι ευκαιρία οι πολίτες να στείλουν το μήνυμά τους για την κατεύθυνση της Ευρώπης και της Ελλάδας» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι στην χώρα μας κυβερνά μια παράξενη συμμαχία ενός εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος και ενός λαϊκίστικου κόμματος της αριστεράς.
«Είναι μια συμμαχία λαϊκιστών, η οποία στην ουσία έβλαψε τη χώρα.
Χάσαμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι αρκεί η σύγκριση με την απόδοση της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας για να καταλάβει κανείς, γιατί η δική μας απόδοση ήταν ισχνή.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ΕΛΚ μιλά για τη δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης 500.000 νέοι Έλληνες βρήκαν καλές θέσεις απασχόλησης στο εξωτερικό.
Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να κατανείμει τα όποια πλεονάσματα μόνο ως παροχές.
«Εμείς θα μειώσουμε την εταιρική φορολόγηση και θα την χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για την ανάπτυξη.
Θέλουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος.
Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολόγησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους και θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον στόχο της μείωσης της γραφειοκρατίας τονίζοντας ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση μιας νέας επιχείρησης.
Επισήμανε επιπλέον ότι θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις που θα μοιράζονται την επιτυχία τους με τους εργαζομένους.
«Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα εξασφαλίσουν ότι θα παίρνουν αυξήσεις αντίστοιχες με την αύξηση της παραγωγικότητας.
Τα κέρδη να μην τα χαίρονται μόνο οι μέτοχοι των εταιρειών αλλά να τα μοιράζονται και με τους εργαζόμενους» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι μιλώντας για επενδύσεις στην καινοτομία και τις υποδομές, δεν εννοεί μόνο την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, αλλά μιλάει και για την ψηφιακή υποδομή.
Όπως είπε η Ελλάδα υστερεί στην ψηφιακή επανάσταση και για αυτό προανήγγειλε ότι θα δημιουργήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Weber προς Μητσοτάκη: Θα είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο Weber υπογράμμισε ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας και πρέπει να δώσουμε λύσεις απέναντι στο φόβο και σε όσα κάνουν οι λαϊκιστές.
«Να σχεδιάσουμε ένα θετικό μέλλον, μια νέα εποχή.
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται εδώ στην Ελλάδα.
Ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας που θα έχει ως θεμέλιο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι «κλειδί» είναι η καινοτομία και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
«Πολλά έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά πολλά μένουν να γίνουν.
Ξεκάθαρο είναι ότι δεν μπορούν αυτό να το καταφέρουν ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι αριστεροί», είπε και έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία που, όπως είπε, είναι η μόνη χώρα που μπαίνει σε ύφεση.
Ο Weber εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χώρα μας και ο Pablo Casado στην Ισπανία θα γίνουν πρωθυπουργοί.
«Ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πρώτος που θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα του.
Έχουν καλή προοπτική και καλά προγράμματα για τις χώρες τους», ανέφερε ο Weber.
Νωρίτερα, σε δήλωσή του στα Νέα o Weber τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο ξεκίνημα.
Ο Weber ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ένα ξεκάθαρο όραμα.
«Χρειάζεται μια σύγχρονη φιλική προς τις επενδύσεις οικονομία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών» υποστηρίζει ο Weber, εκφράζοντας τη στήριξη του στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Είμαστε ίδια γενιά πολιτικών με τον Κυριάκο, θέλουμε να δουλέψουμε μαζί.
Θέλω να τον στηρίξω και να αισθανθεί ότι ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει τη στήριξη των ισχυρών εταίρων στην Ευρώπη» τονίζει ο Weber.



Συνεδριάζει στην Αθήνα το προεδρείο του ΕΛΚ

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 7/2 και αύριο Παρασκευή 8/2 η συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία θεωρείται βαρύνουσας σημασίας δεδομένων των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.
Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ, στην οποία το παρών θα δώσει σύσσωμη η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος μέλος.
Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, μεταξύ άλλων, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Manfred Weber, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, τον γγ του ΕΛΚ Antonio Lopez Isturiz και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (ΡΡ) Pablo Casado.



Οι εκδηλώσεις του διήμερου προγράμματος έχουν ως εξής:

Πέμπτη 7/2

-09.00 Δημόσια συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
-11.30 Παρουσία των κ. Μητσοτάκη και Weber, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.
-16.00 Οι κ. Weber και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας.

Παρασκευή 8/2

-10:00 O Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επισημαίνεται τέλος ότι η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 7/2 08:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης