Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Βενεζουέλα: Αντιπροσωπεία στον Salvini θέλει να στείλει ο Guaido

Ιταλία - Βενεζουέλα: Αντιπροσωπεία στον Salvini θέλει να στείλει ο Guaido
Επιστολή από τον Juan Guaido, στην οποία του ζητάει να δεχθεί μια αντιπροσωπεία στη Ρώμη, ανακοίνωσε πως έλαβε ο Matteo Salvini
Επιστολή από τον ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, Juan Guaido, στην οποία του ζητάει να δεχθεί μια αντιπροσωπεία στη Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα (6/2/2019) πως έλαβε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini.
Η Ιταλία είναι μια από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο τον Guaido και μπλοκάρει την υιοθέτηση μιας κοινής θέσης της ΕΕ, όμως το θέμα διχάζει βαθιά την κυβέρνηση συνασπισμού της Λέγκα και του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S).
Στην επιστολή του, η οποία δόθηκε στον Τύπο από τον Salvini, ο Guaido ανακοινώνει τη βούλησή του να στείλει «το συντομότερο δυνατόν» στην Ιταλία μια «επίσημη» αντιπροσωπεία για να παρουσιάσει στον Salvini «το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα μέσω της διοργάνωσης ελεύθερων και ανεξάρτητων εκλογών».
Το σχέδιο έχει επίσης στόχο «την επίλυση της υφιστάμενης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία πλήττει όλους τους Βενεζουελανούς και περισσότερους από 100.000 Ιταλούς που ζουν στη Βενεζουέλα».
Ο Salvini, επικεφαλής της Λέγκα, τάσσεται υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα «επειδή όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα πρέπει να εξαφανισθούν από το πρόσωπο της γης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης