Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία επιβεβαίωσε προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες

Ποτάμι: Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία επιβεβαίωσε προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες
«Οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο χώρες οφείλουν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και πολιτικό θάρρος», τονίζει το Ποτάμι
Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία εξέδωσε το Ποτάμι, στην οποία τονίζει ότι μέσω αυτής επιβεβαιώθηκαν τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και οι ευκαιρίες που ανοίγονται.
Στην ανακοίνωση του κόμματος, τονίζεται: «Η διαφορά απόψεων με την Τουρκία σε σοβαρά ζητήματα είναι γνωστή και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Η διαφορά αυτή και η κατά καιρούς επίδειξη επιθετικότητας από την τουρκική ηγεσία, όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την προσπάθεια διαλόγου για την άμβλυνση των αντιθέσεων.
Υπό αυτή την έννοια, οι επισκέψεις και η επικοινωνία των δύο πλευρών είναι και θα είναι αναγκαίες.
Η μείωση της έντασης στο Αιγαίο και η αποφυγή θερμών επεισοδίων - που στοιχίζουν ακριβά στις οικονομίες των δύο χωρών -  είναι το απαραίτητο βήμα για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.  
Με ιδιαίτερη προσοχή ακούσαμε για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, σχετικά με τον "σκληρό πυρήνα" των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Αυτές, όμως, δεν μπορεί να εξελίσσονται αενάως. Είναι αναγκαίο να έχουν σαφές χρονοδιάγραμμα. Στα θέματα που θα υπάρξει συμφωνία, να δοθεί λύση.
Και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, να παραπεμφθούν για επίλυση στα διεθνή δικαστήρια και δικαιοδοτικά όργανα.
Οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο χώρες οφείλουν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και πολιτικό θάρρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης