Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Να βρούμε τις λύσεις τώρα με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές

Μπακογιάννης: Να βρούμε τις λύσεις τώρα με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές
Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ)
Στην απειλή που αποτελεί για την Ελλάδα το πρόβλημα των περιορισμένων γεννήσεων τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, κατά τη συνάντησή του με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).
«Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί για την Ελλάδα αόρατη απειλή και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο να εξελίσσεται με σταυρωμένα τα χέρια.
Οφείλουμε να βρούμε τις λύσεις τώρα, με  μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφτηκε την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την αγωνία του για τη διαρκώς αυξανόμενη συρρίκνωση του πληθυσμού.
«Μέχρι το 2030 θα είμαστε κάτω από 10 εκ και μέχρι το 2050 ούτε καν 9 εκατομμύρια.
Μπορούμε να διαψεύσουμε αυτές τις εκτιμήσεις ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Γερμανία η οποία διαθέτει Υπουργείο Οικογένειας.  
Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το καλό παράδειγμα στα πρότυπα της δουλειάς που κάναμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Συγκεκριμένα ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας προχώρησε μεταξύ άλλων στην παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού γυναικών που κατοικούν σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές καθώς και στην ενίσχυση των οικογενειών με νεογέννητα παιδιά για την αγορά βρεφικών ειδών στο πλαίσιο της δράσης «φροντίΖΩ».
Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεδίπλωσε στους εκπροσώπους της ΑΣΠΕ το σχέδιό του για τη στήριξη των 23.747 πολυτέκνων οικογενειών που ζουν στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων προβλέπει για τους πολυτέκνους απαλλαγή από δημοτικά τέλη, εισαγωγή των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κατά προτεραιότητα, παροχή εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος για κάθε παιδί από το 4ο και πάνω που αποκτά μια οικογένεια, εφαρμογή ειδικού προγράμματος στήριξης βρεφονηπιακών αναγκών και ένταξη του Δήμου Αθηναίων στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των φιλικών προς την οικογένεια πόλεων (Family Friendly City – European Large Family Confederation) με Εθνικό Συντονιστή την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.
«Οι πολύτεκνοι ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Θα είμαστε δίπλα τους με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνοντας την καλή συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης