Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier: Η Γερμανία μπορεί να αγοράσει ποσοστά σε εταιρίες για να σταματήσει εξαγορές σε κρίσιμες βιομηχανίες

Altmaier: Η Γερμανία μπορεί να αγοράσει ποσοστά σε εταιρίες για να σταματήσει εξαγορές σε κρίσιμες βιομηχανίες
Το Βερολίνο θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστά σε εταιρίες για να αποτρέψει ξένες εξαγορές σε κρίσιμους τεχνολογικούς κλάδους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier
Το γερμανικό κράτος θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστά σε εταιρίες για να αποτρέψει ξένες εξαγορές σε κάποιους κρίσιμους τεχνολογικούς κλάδους, δήλωσε σήμερα (5/2/2019) ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, παρουσιάζοντας μια νέα εθνική βιομηχανική στρατηγική.
«Μπορεί να φθάσει έως την απόκτηση από το κράτος προσωρινού ποσοστού σε εταιρίες –όχι για να εθνικοποιηθούν και να τελούν υπό διαχείριση μακροπρόθεσμα αλλά για να αποτραπεί η πώληση και η αποχώρηση από τη χώρα βασικών τεχνολογιών», δήλωσε ο Altmaier σε συνέντευξη Τύπου.
Η επιβίωση εταιριών, όπως η Thyssenkrupp, η Siemens, η Deutsche Bank και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι προς το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο ίδιος, προτείνοντας τη σύσταση ενός επενδυτικού ταμείου για τη στήριξη βασικών βιομηχανιών.
Παρουσιάζοντας την έκθεσή του με τίτλο «Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία 2030», ο Altmaier τόνισε ότι προτιμά το κράτος να μην παρεμβαίνει στην αγορά, αλλά στην περίπτωση μη ισότιμων όρων ανταγωνισμού παγκοσμίως, ίσως παρόλα ταύτα να χρειαστεί να το πράξει.
Όπως είπε, η στρατηγική ενθαρρύνει κινήσεις για την προώθηση «εθνικών πρωταθλητών» και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας εταιριών σε βασικούς τεχνολογικούς τομείς.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι στόχος της στρατηγικής είναι να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η ευημερία που βιώνει η Γερμανία τα τελευταία 70 χρόνια.
«Πρόκειται για ένα θεμελιώδες θέμα για τη γερμανική πολιτική, και δεν είναι απλά οικονομικό ζήτημα, είναι μάλλον ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία για τη συνοχή της χώρας και τη νομιμότητα του δημοκρατικού συστήματος», τόνισε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στον διεθνή τραπεζικό τομέα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα για την Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης