Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βούτσης αποκλείει εκλογές πριν τον Μάιο: Εργαζόμαστε για την εξάντληση της 4ετίας, αλλά… «θα δούμε»

Ο Βούτσης αποκλείει εκλογές πριν τον Μάιο: Εργαζόμαστε για την εξάντληση της 4ετίας, αλλά… «θα δούμε»
« Εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε...» είπε ο κ. Βούτσης
Σε μια αμφίσημη δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ανοίγει τη συζήτηση για εκλογές πριν τη λήξη της 4ετούς θητείας της κυβέρνησης.
Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία, παρ' όλα αυτά... «θα δούμε».
«Εργαζόμαστε για την εξάντληση της 4ετιας.
Εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα.
Θα δούμε...» είναι η ακριβής φράση που αποδίδεται στον κ. Βούτση.
Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών πριν τις ευρωεκλογές.
«Σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές για τις ευρωεκλογές του Μαΐου» φέρεται να δήλωσε.
Όσον αφορά στις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής ο Νίκος Βούτσης εξήγησε: «Μέχρι την Παρασκευή θα λήξει η εκκρεμότητα της ερμηνείας του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής. Εγώ δεν θα κάνω τίποτα άλλο από αυτό που θα προτείνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης