Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η Συμφωνία των Πρεσπών υπόδειγμα ειρηνικής διευθέτησης διενέξεων - Δίνει θάρρος στην Ευρώπη

tags :
Die Welt: Η Συμφωνία των Πρεσπών υπόδειγμα ειρηνικής διευθέτησης διενέξεων - Δίνει θάρρος στην Ευρώπη
Η διαδικασία συμφιλίωσης Ελλάδας – ΠΓΔΜ δίνει θάρρος στην υπόλοιπη Ευρώπη υποστηρίζει η Die Welt
Υπόδειγμα ειρηνικής διευθέτησης διενέξεων χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία υποστηρίζει πως η διαδικασία συμφιλίωσης Ελλάδας – ΠΓΔΜ δίνει θάρρος στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει στο άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Η πορεία των Βαλκανίων πρέπει να καταλήγει στην ΕΕ» πως η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί υπόδειγμα για την ειρηνική διευθέτηση διενέξεων μεταξύ Ευρωπαίων εταίρων.
«Για να συνεχίσουν στην ΠΓΔΜ οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι Βρυξέλλες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χώρα έχει προοπτική ένταξης στην ΕΕ, όπως ζητά η πλειοψηφία, κυρίως, της νέας γενιάς.
Για μια αξιόπιστη ενταξιακή πορεία χρειάζονται πάντα δύο πλευρές.
Τώρα είναι η σειρά της ΕΕ να ανταποκριθεί.
Μετά από επιτυχημένες προσπάθειες σε χώρες προς ένταξη θα πρέπει να σημειώνεται αντίστοιχα απτή πρόοδος στη ενταξιακή διαδικασία.
Για το λόγο αυτό η ΕΕ θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. […]» αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως «το «ναι» στην αλλαγή του ονόματος αποτελεί ταυτόχρονα απόρριψη των εθνικιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια».
«Σε καιρούς, στους οποίους ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός υποβάλλουν σε δοκιμασία αντοχής το ευρωπαϊκό μοντέλο, η διαδικασία συμφιλίωσης Ελλάδας-ΠΓΔΜ δίνει θάρρος στην υπόλοιπη Ευρώπη: Συνεννόηση αντί για διχασμός, διάλογος και συμβιβασμός αντί για εθνικούς εγωισμούς.
Ένα πρότυπο για όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ» υπογραμμίζει η Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης