Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρελθόν η αντιπαράθεση των αδελφών Δομαζάκη της Creta Farms

tags :
Παρελθόν η αντιπαράθεση των αδελφών Δομαζάκη της Creta Farms
Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι εστιασμένες σε δύο ή τρία πρόσωπα
Χαμηλώνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο αδέρφια Εμμανουήλ και Κωνσταντίνο Δομαζάκη, που ξέσπασε με αφορμή την πρόταση σύγκλισης έκτακτης γενικής  συνέλευσης των μετόχων στις 15 Φεβρουαρίου 2019.
Η πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Εμμανουήλ Δομαζάκη ζητώντας την ανάκλησητων μελών του διοικητικού συμβουλίου, δίνοντας τροφή για σενάρια  φέρνοντας στην επιφάνεια κλίμα έντασης μεταξύ των δύο αδελφών και βασικών μετόχων της εταιρεία Creta Farms, αφού το αίτημα των αλλαγών στο ΔΣ είχε κατατεθεί από τον Εμμανουήλ Διομαζάκη.
Η συνέχεια  σε συνδυασμό με την κοινή ανακοίνωση των δύο αδελφών Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου Δομαζάκη της Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια που ήθελαν και έλεγαν για αγεφύρωτο χάσμα μετά των δύο αδελφών.
Αξιόπιστη πηγή λέει στο bankingnews ότι τα δύο αδέλφια και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είχαν και έχουν κοινή πορεία στην εταιρεία, και τα οποία ζητήματα είχαν παρουσιασθεί ανάμεσα τους εξομαλύνονται.
 Η ίδια  πηγή αναγνώρισε ότι υπήρξαν κάποια θέματα για τα οποία  διατυπώνονταν διαφορετική προσέγγιση με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν σενάρια και κυρίως την τιμή της μετοχής που εκτοξεύθηκε στα ύψη αφού και οι δυο μέτοχοι αγόραζαν μετοχές από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.  
Οι επιθετικές κινήσεις αγοράς μετοχών της δικής τους εταιρείας εκτόξευσε τη μετοχή υψηλότερα του 1 ευρώ ενώ όταν η αγορά «κατάλαβε» ότι η υπόθεση εισέρχεται σε ύφεση η τιμή της μετοχής υποχώρησε κάτω από το1 ευρώ.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου η τιμή της μετοχής σημείωσε πτώση 3,32% και υποχώρησε στα 0,93.
Το σήμα για την υποχώρηση της τιμής της μετοχής επί της ουσίας έδωσε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκη καθώς προχώρησε σε πώληση 50.000 κοινών μετοχών συνολικής αξίας 49.100 ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικά μικρό πακέτο μετοχών πήγε σε μικροεπενδυτές που ποντάρουν στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας.
Αναφορικά με τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι εστιασμένες σε δύο ή τρία πρόσωπα τα οποία θέλουν να αποχωρήσουν από τη διοίκηση της εταιρείας, για να αντικατασταθούν από νέα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν συντρέχουν οι λόγοι για την ανάκληση του συνόλου των μελών του ΔΣ με βάση το αρχικό αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών.
Τέλος να σημειωθεί ότι κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε 120 εκατ. ευρώ το 2018 και το 2019 εκτιμάται να ανέλθει στα 140 εκατ. ευρώ  βελτιώνοντας  αντίστοιχα τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης