Διεθνή

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 2,76% το 10ετές

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 2,76% το 10ετές
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ανήλθε ενδοσυνεδριακά σε υψηλό τριών εβδομάδων
Ανοδικά κινούνται σήμερα (4/2/2019) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να ανέρχεται ενδοσυνεδριακά σε υψηλό τριών εβδομάδων, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι οι επιδεινούμενες οικονομικές προοπτικές θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η ιταλική οικονομία διολίσθησε σε ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ η μεταποίηση της χώρας συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο -υποδηλώνοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη χειρότερα για τη χώρα της νότιας Ευρώπης.
Έτσι, περί τις 18:00, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 3 μονάδων βάσης, στο 2,76%, από 2,734% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλό τριών εβδομάδων του 2,806%.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,5 μ.β. στο 0,45%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 1 μ.β. στο 3,57%.
Πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία έχουν σε γενικές γραμμές προσφέρει ώθηση στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς συμβάλλουν στην αύξηση των προσδοκιών για μια διατήρηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Στην Ιταλία, ωστόσο, τα αδύναμα στοιχεία έχουν συμβάλει μόνο στην αύξηση των ανησυχιών για μια περαιτέρω επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης