Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (υπ. Εσωτερικών): Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα για την ημερομηνία των εκλογών

Χαρίτσης (υπ. Εσωτερικών): Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα για την ημερομηνία των εκλογών
Στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν τάσεις διάλυσης, οι οποίες θα συνεχιστούν υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης.
«Ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν οι εκλογές, το υπ. Εσωτερικών θα είναι καθ’όλα έτοιμοι το Μάιο.
Είμαστε υποχρεωμένοι θεσμικά να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.
Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα γίνει στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις του Κινήματος Αλλαγής κατά της κυβέρνησης.
«Στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν τάσεις διάλυσης, οι οποίες θα συνεχιστούν.
Ο καθένας κρίνεται για το ύφος και το λεξιλόγιο του» είπε ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς της κας.Γεννηματά για τον κ.Τσίπρα – τον χαρακτήρισε τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή.
Όπως είπε ο κ.Χαρίτσης, είναι απολύτως αναντίστοιχη η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με τη βάση καθώς προσδένει το κόμμα στο νεοφιλελεύθερο άρμα του Κυρ. Μητσοτάκη.
Ερωτηθείς για  την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για ένα πολύ σύνθετο θέμα.
«Εκκρεμεί πάρα πολλά χρόνια, εδώ και δύο δεκαετίες υπάρχει αυτή η συνταγματική δυνατότητα, και είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησε συντεταγμένα η συζήτηση.
Έχουμε μια επιτροπή που λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, προχωρά τη συζήτηση, θα καταλήξει σε ένα πόρισμα και βάσει αυτού ο αρμόδιος υπουργός θα εκπονήσει νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή μετά από διαβούλευση με τα κόμματα.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν και υιοθέτησε η ΝΔ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Λυπάμαι που επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που μετέχουν στην επιτροπή μπήκαν σε διαδικασία διαρροών.
Τα τρία μεγάλα θέματα είναι: Ποιοι είναι αυτοί στους οποίους θα δοθεί δικαίωμα ψήφου, με ποια διαδικασία θα ψηφίσουν/Ποιους θα ψηφίσουν και οι ιδιαιτερότητες  που έχει το ελληνικό δίκαιο σε σχέση με την ιθαγένεια.
Στόχος μας είναι να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση από τις επόμενες εκλογές, καθώς χρειάζεται η θετική ψήφος 200 βουλευτών.
Ωστόσο, η φασαρία που γίνεται δυσχεραίνει την εκπλήρωση της δικής μας στόχευσης, δυστυχώς η ΝΔ καταφεύγει στη μικροκομματική εκμετάλλευση» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης