Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιχείρηση της κυβέρνησης να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις Πρέσπες και να κατευνάσει τον «θυμό» του Καμμένου

Επιχείρηση της κυβέρνησης να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις Πρέσπες και να κατευνάσει τον «θυμό» του Καμμένου
Η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το βαρύ πολιτικό κλίμα επιστρατεύει την «κοινωνική ατζέντα» και σχεδιάζει εξορμήσεις στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα
Με το βλέμμα στραμμένο στον χρονικό ορίζοντα των εκλογών που ακόμη παραμένει απροσδιόριστος, η κυβέρνηση επιχειρεί με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις να μετριάσει τις επιθέσεις του πρώην κυβερνητικού της εταίρου.
Παράλληλα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το βαρύ πολιτικό κλίμα επιστρατεύει την «κοινωνική ατζέντα» και σχεδιάζει εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί απέναντι στην κυβέρνηση στη Μακεδονία και να μετριάσει τις απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εργάζονται πυρετωδώς καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ενόψει των εκλογικών μαχών, που έχουν μπροστά τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, γνωρίζουν καλά, ότι ο δρόμος μέχρι τις κάλπες είναι δύσβατος καθώς οι συνεχείς επιθέσεις του Πάνου Καμμένου αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών και την Ακροδεξιά που έχει σηκώσει κεφάλι στη Μακεδονία, επιβαρύνουν το κλίμα.
Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι, τις προηγούμενες ημέρες εξελίχθηκε έντονο παρασκήνιο με στόχο να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής που συνεδριάζει σήμερα (4/2) στις δύο το μεσημέρι υπό τον πρόεδρο της Βουλής αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στον κανονισμό.
Σύμφωνα με τις εν λόγω αλλαγές που επίκεινται, ο Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές, θα διατηρήσει τα προνόμια του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Βέβαια, όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, η ίδια απόφαση θα αφορά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος ήδη έχει χάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Στο κυβερνόν κόμμα ευελπιστούν ότι με τη νέα ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και όλοι όσοι θέλουν να είναι «αρχηγοί» κοινοβουλευτικής ομάδας αφού θα διατηρούν τα προνόμια που προβλέπονται.
Σε ότι αφορά τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, ότι δεν θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην προκαλούνται εντυπώσεις που κάνουν  λόγο για συναλλαγές και ανταλλάγματα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εν λόγω έξι βουλευτές, θα συνεχίσουν να κινούνται στην ίδια γραμμή στήριξης και κάθε φορά που θα κατατίθεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή θα δηλώνουν εξαρχής ότι το υπερψηφίζουν.
Κατά συνέπεια θα βεβαιώνεται η πλειοψηφία άρα και η δεδηλωμένη ενώ δεν θα προκαλείται φθορά καθώς δεν θα υφίσταται λόγος για ονομαστική ψηφοφορία.
Παρά το γεγονός ότι δεν εκφράζεται δημοσίως, στο κυβερνόν κόμμα, έντονη ανησυχία για τις απώλειες που ενδεχομένως εκφραστούν στην κάλπη από τους απογοητευμένους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.
 Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιχείρηση ηρεμίας των πνευμάτων με την εξόρμηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να περιοριστεί η φθορά του κυβερνώντος κόμματος.
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης