Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η εθνική προσπάθεια για το Μακεδονικό δεν θα σταματήσει - Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο, διαφώνησα με τη Merkel

Μητσοτάκης: Η εθνική προσπάθεια για το Μακεδονικό δεν θα σταματήσει - Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο, διαφώνησα με τη Merkel
«Θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Για αρνητικά τετελεσμένα, που έχουν προκύψει από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε (3/2/2019) στη Λαμία, τονίζοντας ωστόσο, πως η εθνική προσπάθεια δεν θα σταματήσει.
«Θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του ‘’βέτο’’ σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ», σημείωσε ο κ, Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα. Αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά».
«Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.
Αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας» υπογράμμισε. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε γνωστό, πως ενημέρωσε την Ευρώπη για τις εθνικές θέσεις και δεν δίστασε να διαφωνήσει με ισχυρούς παράγοντες, όπως με την καγκελάριο Merkel.
«Η ΝΔ έκανε το καθήκον της, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειαςκαι ανέδειξε με επιχειρήματα τα ολέθρια λάθη της μυστικής διπλωματίας του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους τόνους και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για το εθνικό θέμα.
«Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν “όχι”.
Αν θέλαμε αυτή τη συμφωνία θα την είχαμε στο Βουκουρέστι, αλλά ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη είπαν "όχι"», είπε χαρακτηριστικά..
«Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας επιμένει να προσβάλλει τους Έλληνες, αποκαλώντας «ακροδεξιούς», «εθνικιστές  ακόμη και ανόητους όποιους δεν είναι μαζί του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας δημόσια εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει.
Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα» είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ και στον  πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο.
Στη  μελαγχολική μας Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Μία κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μία Δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς.
Και ότι οι εκλογές που έρχονται θα σαρώσουν τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που πάνε να στήσουν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει, είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελούν απειλή για την πολιτική τάξη

Η ΝΔ θέλει λιγότερους φόρους

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, βασίζεται στους λιγότερους φόρους.
«Η ΝΔ θέλει λιγότερους φόρους.
Φόρο 20% από 29% σήμερα στις επιχειρήσεις.
Μείωση των εισφορών στο 15% από 20%.
Μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 22% κι από 13% στο 11%», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Και στην εστίαση μείωση αμέσως στο 13% από το 24%. Και, τέλος, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε 24 μήνες».
Επίσης ο πρόεδρος της  ΝΔ επανέλαβε τις εξαγγελίες του για εγγυημένο εισόδημα σε 800. 000 πολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται.
Δίπλα στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην επιχειρηματικότητα και στις αποκρατικοποιήσεις, η ΝΔ βάζει και την προστασία των πιο αδύναμων, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι 29 νέοι φόροι και οι 17 περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να βαραίνουν όλους τους Έλληνες:
Σήμερα οι μισοί πολίτες έχουν χρέη, που δεν μπορούν να ρυθμίσουν.Οι κατασχέσεις ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια», υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε 112 μέρες έχουμε εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι, το κόμμα θα πρέπει να είναι σε εκλογική ετοιμότητα τόσο, για το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, όσο και για τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.
«Σε 112 μέρες έχουμε εκλογές, πιστεύω ότι θα έχουμε και εθνικές εκλογές και όλη η Ελλάδα πρέπει ια γίνει γαλάζια!
Από κάθε κάλπη, όποτε και όπως κι αν στηθεί, ένα πρέπει να είναι το μήνυμα: Φύγετε!», υπερτόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους: Σε πολίτες που έχουν προδοθεί από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Που έπαθαν και έμαθαν.
Σε παλιούς φίλους που τους θέλουμε ξανά κοντά μα
Εμείς λέμε την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Λέμε ναι στην πρόοδο απέναντι στην καθήλωση. Και θα ξαναφέρουμε την αλληλεγγύη απέναντι στο διχασμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Η ΝΔ δεν θα σας απογοητεύσει. Σε λίγο θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Με σταθερή πυξίδα την Ευρώπη. Με την ανάπτυξη στο τιμόνι της. Με την ασφάλεια στις θάλασσές της.
Η ΝΔ είναι ενωμένη όσο ποτέ και έτοιμη να ξαναβάλει μπροστά τη χώρα. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τα στελέχη και έχουμε την όρεξη για δουλειά. Έχουμε, επίσης, οδηγό τα λάθη μας από τα οποία έχουμε διδαχθεί.»
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης