Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζεται με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ»

Βενιζέλος: «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζεται με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ»
Η ισχυρή παρουσία της δημοκρατικής παράταξης δεν επιτρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα, τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζεται με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Η ισχυρή και αυτόνομη παρουσία της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτή που δεν επιτρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει την πολιτική και θεσμική σταθερότητα της επόμενης φάσης σε σχέση με τη διακυβέρνηση, την εκλογή ΠτΔ, την αναθεώρηση του Συντάγματος και το εκλογικό σύστημα.
Η ισχυρή και αυτόνομη παρουσία της δημοκρατικής παράταξης δεν επιτρέπει όμως και στη ΝΔ να αποκτήσει μια τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ως υποδοχέας της μεγάλης δυσαρέσκειας για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τις θεσμικές και προγραμματικές εγγυήσεις που απαιτεί η επόμενη, εξαιρετικά δύσκολη, φάση της εθνικής ανάκαμψης», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι δεν μπορεί όμως να οικοδομηθεί η επιδίωξη μιας τεχνητής «αυτοδύναμης» πλειοψηφίας από τη ΝΔ.
«Ο στρατηγικός ρόλος του εγγυητή του μέλλοντος της χώρας ανήκει στη δημοκρατική παράταξη που πρέπει να τον διεκδικήσει με σθένος.
Βεβαίως θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το πώς και από ποιους θέλει να κυβερνηθεί.
Τότε όμως θα είναι αργά. Εμείς οφείλουμε να του πούμε καθαρά τι προτείνουμε και τι εγγυόμαστε ζητώντας τη ψήφο του, όχι ως λευκή επιταγή, αλλά στη βάση των δεσμεύσεων μας αυτών», υπογραμμίζει.
 Για την Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει την ανησυχία του για τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της ενώ επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημειώνει «διέρρηξε την εθνική ενότητα και δίχασε βαθιά την κοινωνία, ενώ μπορούσε να διαμορφώσει ευρεία εθνική συναίνεση».
Χαρακτηρίζει «πολιτικούς συνενόχους», τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, καθώς αλληλοκαταγγέλονται, αλληλοεκβιάζονται και τελικώς να αλληλοεξοντώνονται.
Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ούτε στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις της συνταγματικής συναίνεσης που είναι θεμέλιο της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος κι αντιθέτως μέσα στο κλίμα αυτό υπάρχει δυστυχώς ο έντονος κίνδυνος της παραβίασης του Συντάγματος.
Όσον αφόρα στο ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι η πόλη τον τίμησε για σχεδόν 30 χρόνια και τονίζει:
«Δεν είναι ούτε λογικό ούτε ευπρεπές απέναντι στα στελέχη μας που θα αγωνιστούν για την παράταξη ως υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, να επανέλθω τώρα ως υποψήφιος βουλευτής που διεκδικεί την εκλογή του σε μια περιφέρεια. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος μου στη Βουλή.
Η ευθύνη μου απέναντι στον τόπο μου επιβάλλει να αναδεικνύω τα μεγάλα θέματα που αφορούν τη δημοκρατία και τους θεσμούς, την πορεία της οικονομίας, την εξωτερική πολιτική.
Να επισημαίνω τα προβλήματα και τους κινδύνους.
Και να αναδεικνύω τη φυσιογνωμία και τους στρατηγικούς στόχους της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης ως εγγυήτριας του μέλλοντος της χώρας.»
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης