Τελευταία Νέα
Οικονομία

Costello (ΕΕ): Δεν σημειώνεται πρόοδος σε τραπεζικά ζητήματα όπως "κόκκινα δάνεια" και πρώτη κατοικία - Ενόχληση για αύξηση κατώτατου μισθού

tags :
Costello (ΕΕ): Δεν σημειώνεται πρόοδος σε τραπεζικά ζητήματα όπως
Η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον ν. Κατσέλη έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων
«Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα δε σημείωσε πρόοδο σε βασικά τραπεζικά ζητήματα» δηλώνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής DeclanCostelloχαρακτηρίζοντας την αποστολή ως «απογοητευτική».
Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Declan Costello υπογραμμίζει αναφορικά με το θέμα των ελληνικών τραπεζών και της κατάστασής τους,  ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση.
Παράλληλα, η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον ν. Κατσέλη όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, "έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων».
Οι δηλώσεις Costello έρχονται στον απόηχο του Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης (31/1), όπου o αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε αντιμέτωπος με ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε εποχή μνημονίου.
Το θέμα των τραπεζών και των "κόκκινων" δανείων ήταν ένα από τα σημεία τριβής. Το θέμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ενόχληση της Κομισιόν ήταν η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση.
"Ούτε οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν είχαν προτείνει τόσο μεγάλη αύξηση ύψους 11%", αναφέρει ο Costello.
Όμως και στο μέτωπο των 16 προαπαιτούμενων που απαιτούνται για να γίνει η εκταμίευση των 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, τα πράγματα δεν είναι θετικά.
Όπως αναφέρει ο Costelloη πρόοδος "δεν είναι καλή", καθώς "πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα".
Στα "πολλά" συμπεριλαμβάνεται ως γνωστόν και η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που σύμφωνα με την Κομισιόν "η Εγνατία βρίσκεται εκτός στόχων".  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης