Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 2,7% για το αμερικανικό αργό, στα 55,3 δολ. – Στα 62,8 δολ. το Brent

Κέρδη 2,7% για το αμερικανικό αργό, στα 55,3 δολ. – Στα 62,8 δολ. το Brent
«Στο πράσινο» το πετρέλαιο 
Με κέρδη της τάξεως του 2,7% έκλεισε σήμερα (1/2) η διαπραγμάτευση των futures (Απριλίου 2019) για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, στα 55,3 δολάρια ανά βαρέλι, με ώθηση από τα στοιχεία για τις πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Στις 21:55, το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύεται στα 68,2 δολάρια, έπειτα από άνοδο της τάξεως του 3,2% σε ημερήσια βάση.
Για αυτήν την εβδομάδα, ο «μαύρος χρυσός» έχει ενισχυθεί κατά περίπου 3%.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στις 847 υποχώρησαν αυτήν την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 862 την περασμένη Παρασκευή (25/1), σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Baker Hughes.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία, στις 198.
Συνολικά, επισημαίνεται, οι πλατφόρμες εξόρυξης υποχώρησαν στις 1.045, από 1.059 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά στις εμπορικές διαμάχες που επηρεάζουν τον κλάδο, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping προκειμένου να επισφραγίσουν αυτή τη συμφωνία.
Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Liu He, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη μπορούν να φτάσουν «στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ».
Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο και η κινέζικη αντιπροσωπεία που βρέθηκε στις ΗΠΑ το τελευταίο διήμερο και που διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA στη Βενεζουέλα, οι οποίες αναμένεται να περιορίσουν τις εξαγωγές της χώρας, ενώ σημαντική πτώση καταγράφηκε και στις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας προς την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης