Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Abe (Ιαπωνία): Θα εργαστούμε σκληρά μαζί με τη Ρωσία ώστε να υπογράψουμε συνθήκη ειρήνης

Abe (Ιαπωνία): Θα εργαστούμε σκληρά μαζί με τη Ρωσία ώστε να υπογράψουμε συνθήκη ειρήνης
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τόνισε ότι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να σημειώσουν όσο μεγαλύτερη πρόοδο γίνεται
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία και η Ρωσία θα εργαστούν σκληρά ώστε να καταλήξουν σε έναν ικανοποιητικό συμβιβασμό αναφορικά με διαμάχη των νησιών Κουρίλ, αναφέρθηκε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ειδικότερα, ο κ. Abe σήλωσε ότι «θα εργαστούμε σκληρά ώστε να προάγουμε τις κοινές προσάθειες για να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε αποφασιμένοι να επιτύχουμε όσο μεγαλύτερη πρόοδο γίνεται αναφορικά με το ζήτημα της ειρηνευτικής συνθήκης».
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο ίδιος τόνισε ότι θα προχωρήσει στην υποφραφή της συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία μόνο όταν επιλυθεί το εδαφικό ζήτημα ανάμεσα στις δύο χώρες, διατυπώνοντας παράλληλα την επίσημη θέση της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την οποία τα νησιά Κουρίλ αποτελούν μέρος της χώρας.
«Με κάθε τρόπο, η ιαπωνική κυβέρνηση θα συνεχίσει επίμονες διαπραγματεύσεις στη βάση της διαδοχικής της θέση: την υπογραφή της ειρηνευτικής συνθήκης μετά την επίλυση του εδαφικού ζητήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Abe.
«Τα βόρεια εδάφη είναι εδάφη που έχουν την κυριαρχία μας», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναφερόμενο στα νησιά Κουρίλ, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτή η θέση δεν άλλαξε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης